Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme
na panvici a necháme dopiecť v rúre pri 160 stupňoch zhruba šesť minút. Potom mäso vyberieme z panvice a na tanieri necháme odležať na teplom mieste.
- Zemiaky nakrájame na plátky, opečieme na panvici, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Do panvice, v ktorej sme piekli mäso, pridáme slivkový lekvár, vodu, víno, smotanu a nasekané orechy. Povaríme a podávame.
- NÁŠ TIP: K tomuto jedlu môžeme podávať namiesto omáčky aj jemný smotanový dip s bylinkami.
|