Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
vercatko308Vercatko308, recept pridal: 29. decembra 2010 22:46Ďalšie jeho recepty

toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok

Suroviny

6
porcií
120
minút
príprava
45 25
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

1

káličie stehno si vykostíme a dočistíme hornú časť kostičky.osolíme okoreníme a dáme na bok.Br. panenku odblaníme a dočistíme a narežeme po dĺžke ale iba do polovice šírky .osolíme a okoreníme.odrezky z mäsa si dáme do nádoby a pridáme smotanu,celé vajce soľ a korenie a rozmixujeme.vezmeme králičie stehno a potrieme ho fášom.naň uložíme čerešňu a zamotáme do alobalu aby malo tvar hrušky a aby vrchná časť kosti vytŕčala(môžme dať aj do fólie a potom do alobalu ale stačí alobal).bravčovú panenku potrieme horčicou,fášom a položíme lístočky šalvie.zabalíme a dáme na fóliu vyloženú prosciuttom.zabalíme a popicháme.dáme do konvektomatu na 80 stupňov celzia.Králičie stehno pripravujeme 45 minút a bravčovú panenku na 25 minút.Môžeme pripravovať spolu.Ak nemáme konvektomat môžme použiť iba sporák a teploty aj čas ponecháme ale všetko zabalíme aj do fólie aj do alobalu

2

uvaríme si zemiaky,pripravíme si hlivový krém a to že si na masle speníme cibuľku a pridáme nakrájanú hlivu a dusíme do mäkka.Po udusení pridáme smotanu, rozmixujeme a dochutíme soľou a MČK.Hráškové pyré:na masle alebo na oleji podusíme do mäkka,rozmixujeme a dochutíme soľou.Uvarené zemiaky roztlačíme necháme ich vychladnúť.rozbijeme do misky vajce do druhej misky dáme strúhanku a zo zemiakov tvarujeme kroketky.vysmážame na rozohriatom oleji.Petržlen si nakrájame na tenké pásky a opražíme ich v tom istom oleji ako krokety.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist