Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
vercatko308Vercatko308, recept pridal: 29. decembra 2010 22:46Ďalšie jeho recepty

toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok

Suroviny

6
porcií
120
minút
príprava
45 25
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

1

káličie stehno si vykostíme a dočistíme hornú časť kostičky.osolíme okoreníme a dáme na bok.Br. panenku odblaníme a dočistíme a narežeme po dĺžke ale iba do polovice šírky .osolíme a okoreníme.odrezky z mäsa si dáme do nádoby a pridáme smotanu,celé vajce soľ a korenie a rozmixujeme.vezmeme králičie stehno a potrieme ho fášom.naň uložíme čerešňu a zamotáme do alobalu aby malo tvar hrušky a aby vrchná časť kosti vytŕčala(môžme dať aj do fólie a potom do alobalu ale stačí alobal).bravčovú panenku potrieme horčicou,fášom a položíme lístočky šalvie.zabalíme a dáme na fóliu vyloženú prosciuttom.zabalíme a popicháme.dáme do konvektomatu na 80 stupňov celzia.Králičie stehno pripravujeme 45 minút a bravčovú panenku na 25 minút.Môžeme pripravovať spolu.Ak nemáme konvektomat môžme použiť iba sporák a teploty aj čas ponecháme ale všetko zabalíme aj do fólie aj do alobalu

2

uvaríme si zemiaky,pripravíme si hlivový krém a to že si na masle speníme cibuľku a pridáme nakrájanú hlivu a dusíme do mäkka.Po udusení pridáme smotanu, rozmixujeme a dochutíme soľou a MČK.Hráškové pyré:na masle alebo na oleji podusíme do mäkka,rozmixujeme a dochutíme soľou.Uvarené zemiaky roztlačíme necháme ich vychladnúť.rozbijeme do misky vajce do druhej misky dáme strúhanku a zo zemiakov tvarujeme kroketky.vysmážame na rozohriatom oleji.Petržlen si nakrájame na tenké pásky a opražíme ich v tom istom oleji ako krokety.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist