Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa

Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
vercatko308Vercatko308, recept pridal: 29. decembra 2010 22:46Ďalšie jeho recepty

toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok

Suroviny

6
porcií
120
minút
príprava
45 25
minút
na 80 °C

Postup prípravy receptu

káličie stehno si vykostíme a dočistíme hornú časť kostičky.osolíme okoreníme a dáme na bok.Br. panenku odblaníme a dočistíme a narežeme po dĺžke ale iba do polovice šírky .osolíme a okoreníme.odrezky z mäsa si dáme do nádoby a pridáme smotanu,celé vajce soľ a korenie a rozmixujeme.vezmeme králičie stehno a potrieme ho fášom.naň uložíme čerešňu a zamotáme do alobalu aby malo tvar hrušky a aby vrchná časť kosti vytŕčala(môžme dať aj do fólie a potom do alobalu ale stačí alobal).bravčovú panenku potrieme horčicou,fášom a položíme lístočky šalvie.zabalíme a dáme na fóliu vyloženú prosciuttom.zabalíme a popicháme.dáme do konvektomatu na 80 stupňov celzia.Králičie stehno pripravujeme 45 minút a bravčovú panenku na 25 minút.Môžeme pripravovať spolu.Ak nemáme konvektomat môžme použiť iba sporák a teploty aj čas ponecháme ale všetko zabalíme aj do fólie aj do alobalu

uvaríme si zemiaky,pripravíme si hlivový krém a to že si na masle speníme cibuľku a pridáme nakrájanú hlivu a dusíme do mäkka.Po udusení pridáme smotanu, rozmixujeme a dochutíme soľou a MČK.Hráškové pyré:na masle alebo na oleji podusíme do mäkka,rozmixujeme a dochutíme soľou.Uvarené zemiaky roztlačíme necháme ich vychladnúť.rozbijeme do misky vajce do druhej misky dáme strúhanku a zo zemiakov tvarujeme kroketky.vysmážame na rozohriatom oleji.Petržlen si nakrájame na tenké pásky a opražíme ich v tom istom oleji ako krokety.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • janazjarku, 30. decembra 2010 o 12:38
    Fíjha nádherne pripravené !!


  • zirafninka1, 31. decembra 2010 o 18:37
    Prenaaadherne naservirovane.


  • janger, 31. decembra 2010 o 20:52
    Velmi pekne.


  • tinca, 1. januára 2011 o 13:07
    tak toto je pre naozaj vzácnu návštevu riadna babračka, ale výsledok máš rovný profíka :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • vercatko308, 1. januára 2011 o 13:37
    Ďakujem :)


  • chorvat, 24. augusta 2011 o 21:26
    krása



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist