Bravčová panenka, opečené zemiaky a dusená zelenina (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som robila k obedu rýchlovku z bravčovej panenky. Aspoň mi zostane čas a v kľude môžem upiecť koláč.

5 - 6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nevedela som koľko je panenky, tak som ju odvážila. Vážila 627 g. Mäso som umyla, odstránila som kúsky mastného.
  2. Nakrájala som mäso na 3 cm plátky,
  3. tie som hánkami jemne roztlačila.
  4. Mäso som potrela ráno troškou oleja, osolila, okorenila. Dala som ho prikryté do chladničky.
  5. V šupke som uvarila menšie zemiaky. Očistila som ich, prekrojila na polovicu. Trochu som ich posypala hrubou múkou.
  6. Ako prvé som dala opekať zemiaky na troche oleja. Opečené som osolila. V záhrade som obrala žltú lúskovú fazuľu. Očistila som ju, narezala na tri časti a na chvíľu som ju povarila.
  7. Na panvici som rozohriala lyžicu domácej bravčovej masti. Mäso som opekala krátko 2 - 3 minútky z každej strany.
  8. Upečené mäso som vybrala na tanier.
  9. Výpek som preložila do woku. Fazuľku som scedila, pridala do výpeku spolu s mrkvou nakrájanou na hranolky. Chvíľu som zeleninu opekala, potom som ju podliala 50 ml slepačej polievky.
  10. Potom som k zelenine pridala nakrájanú mladú cuketu. Tá je hotová rýchlo. Nechcem, aby bola zelenina rozvarená. No a môžeme ísť jesť.
  11. Vnučka si dala len mäso, zemiaky a pýtala si zavárané hríby.
  12. Toto je moja porcia. Ja som si zeleninku ešte pridala aj za Terezku:-)