Bravčová panenka, opečené zemiaky a dusená zelenina (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som robila k obedu rýchlovku z bravčovej panenky. Aspoň mi zostane čas a v
kľude môžem upiecť koláč.
5 - 6 minút tepelná úprava |
Postup
- Nevedela som koľko je panenky, tak som ju odvážila. Vážila 627 g. Mäso som umyla, odstránila som kúsky mastného.
- Nakrájala som mäso na 3 cm plátky,
- tie som hánkami jemne roztlačila.
- Mäso som potrela ráno troškou oleja, osolila, okorenila. Dala som ho prikryté do chladničky.
- V šupke som uvarila menšie zemiaky. Očistila som ich, prekrojila na polovicu. Trochu som ich posypala hrubou múkou.
- Ako prvé som dala opekať zemiaky na troche oleja. Opečené som osolila. V záhrade som obrala žltú lúskovú fazuľu. Očistila som ju, narezala na tri časti a na chvíľu som ju povarila.
- Na panvici som rozohriala lyžicu domácej bravčovej masti. Mäso som opekala krátko 2 - 3 minútky z každej strany.
- Upečené mäso som vybrala na tanier.
- Výpek som preložila do woku. Fazuľku som scedila, pridala do výpeku spolu s mrkvou nakrájanou na hranolky. Chvíľu som zeleninu opekala, potom som ju podliala 50 ml slepačej polievky.
- Potom som k zelenine pridala nakrájanú mladú cuketu. Tá je hotová rýchlo. Nechcem, aby bola zelenina rozvarená. No a môžeme ísť jesť.
- Vnučka si dala len mäso, zemiaky a pýtala si zavárané hríby.
- Toto je moja porcia. Ja som si zeleninku ešte pridala aj za Terezku:-)