Bravčová panenka na sušených slivkách a červenom víne

matus113 - fotkamatus113, 30. októbra 2011
Bravčová panenka na sušených slivkách a červenom víne
Foto: matus113

Mäso pre maškrtné jazýčky.

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
200 g
2 PL
200 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nakrájame na malé rezníky, ktoré roztlačíme hánkami, aby sa neporušilo vlákno mäsa. Kúsky mäsa z obidvoch strán osolíme, okoreníme a kto má rád pridáme aj chilli. Potom mäso dáme do misy, polejeme sójovou omáčkou a necháme odležať na 2 hodiny.

  2. 2

    Na olivovom oleji osmažíme cibuľku a pridáme mäso. Keď je mäso z obidvoch strán opečené, pridáme červené víno a nadrobno nakrájané sušené slivky, ktoré sa pomaly rozpustia. Prikryjeme a ďalej už dusíme.

  3. 3

    Počas dusenia môžeme pridať pre dochutenie aj lyžicu slivkového lekváru. Mäso dusíme až dokedy nie je úplne mäkké. Pokiaľ chceme omáčku viac zahustiť pridáme solamyl. Hotové mäso podávame s pečenými zemiakmi a dobrým červeným vínom.

Diskusia k receptu

Vymazať
jamarlen
veľmi tomu nerozumiem - veď panenka je mäkká už surová....robievam podobné, mäsko opečiem/predtým pokvapkám balsamicom/, vyberiem, dám na pár minút /5-8, kým nie je hotová omáčka/ do 70°rúry, vo výpeku uvarím slivky, lekvár a víno a potom servírujem s posekanými, na sucho opraženými orechami....
Vymazať
kata50
Slivky k mäsu ( aj kuraciemu ) sú vynikajúca vec. Ale súhlasím s @jamarlen . Aj ja by som postupovala takto. Ďakujem za pripomenutie.
Vymazať
concord
Včera som to robil. Vynikajúce, ako hovoria naši západní bratia, to jsem si pošmák. Keďže sa minula sójová omáčka a nechcelo sa mi ísť do obchodu, dal som tam worčesterskú, hlavne keď som sa dočítal, že obsahuje slivky, tak to spolu pasuje. Lekvár som nepridával, aj tak to bolo chutné. Asi sa lepšie hodí k tomu ryža. Ja som spravil hranolky. Inak je to jedlo s ktorým sa nezahanbíte ani pred návštevou.Vrele odporúčam a ďakujem Matúšovi za skvelý recept
Vymazať
boise
Ďakujem za skvelý recept, dnes sme si pochutili :) Especially môj syn, a to on mäsko vôbec nemusí ;)
Vymazať
marcelstehlik
Ja som dal namiesto sliviek sušené brusnice, keďže tie som nenašiel v supermarkete (alebo boli niekde zašité :/) ... dalo sa to zjesť aj tak :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia