BRAVČOVÁ PANENKA na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami fotorecept

jerica - fotkajerica, 28. marca 2013
BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica , keď už seriál , tak nech to má grády,aj tak še dá , pre mäso papaáčov.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny:
5 pláty




Postup

  1. 1

    pláty br.panenky , pláty oravskej slaninky

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäsko obalíme oravkou

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na horúcej krátko opečieme z oboch strán

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podlejem trochou vody / cc. 50/100ml

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridám struky celej veľkej hlavičky cesnaku

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    maslo

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridam jednu cibuľu pokrájanú na listy m mäso potriem paprikovou zmesou

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    okorením , mlynčekom

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    prilejem pol deci vody

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prikryjem na krátko nechám spariť , cibuľa bude do polomäkka

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    nuž čo , rýchlo na tanier :-)

    BRAVČOVÁ PANENKA  na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mmelinda
....jejda...to vypadá fantasticky.....slintám na klávesnici!
frezia68
Ale @jerica ,to sa robí? Takú dobrôtku,keď ja mám len omeletu a zajtra ani tú? To je lákavý a určite chutný recept :-)
ariela6
Jerica to je velmi pekna foto dokumentacia to masko vyzera suprovo ukladam
ariela6
a ešte tie špenatove gule by si nepridala na varechu aj tie ma zaujimaju
ariela6
prepač Jerica prave som došla k tim špenatovym guliam takže su tu to je dobre dakujem
jerica
Ďakujem za milé komentíky,ďakujem za nahliadnutie pridaného receptu.
Potešilo:-)
silvi
@jerica krásne receptíky, venujete sa vareniu aj profesionálne? Najesť sa v reštaurácii s takými jedlami ako máte na stránke, to hej :-) Prajem Vám pokojné veľkonočné sviatky
jerica
milá @silvi , teším sa Tvojmu hodnoteniu,varím profesionálne môjmu drahému,ináč som profík od elektroniky,varením si liečim nič nerobenie,respektíve krízové obdobie,eď ma tlačí v "bote" vtedy vykúzlim aj z "vody bič:-)"
Teraz vážne,varenie sme aj so sestrou dostali do vienka od rodičov , starých rodičov,tetky a samozrejme , že ma to baví.
Ja Vam prajem krásne prezitie týchto sviatkov a Pan nech Vám žehná v zivote na kazdom kroku .
Prajem aj ja požehnané
alena45
prekrásny recept. Pred pár mesiacmi som prestala jesť mäso, jednoducho preto, lebo som sa párkrát "popálila" pri kúpe a pri jeho pečení sa šíril skôr smrad ako vôňa. Na smutné očičká neverím, lebo viem, že zvieratá sa chovajú práve kvôli takýmto skvelým jedlám. Keďže oproti Železničnej stanici v Petržalke konečne otvorili predajňu, kde som už dvakrát kúpila dobre, prvej návšteve pripravím takúto lahôdku.
honestka
ako inac- samozrejme musi to byt od teba, aj bez podpisu to pozname.
Vyborne Jarka, pekne sviatky a velmi sa neumorduj s varenim a pecenim pre tvoju milu rodinku. hugs.
matata1
@jerica tvoj koreninový zakladač je geniálny a receptíky už ani nehovorím. Jeden lepší ako druhý. Mňam.
ankabanka
tak toto je parada. ja si ho obcas robim z hovadka ale vyskusam z bravka. a ta slanina!
iva63
tak toto je "parádny"recept...už je aj v kk...@jerica úplne si ma dostala tým úvodným obrázkom...krásne zdokumentovaný recept, ktorý v najbližšej dobe pripravím manželovi-:)
an3da
@Jerica , dúfam že si sa neurazila za moju pripomienku, ale Backi Petrovac - tak sa povie po srbsky.
ugrolin
aj umélé kolíčky môžu biť?? bo drevene nemám
eviana
Toto je tak nádherné jedlo... na tanieri hotové umelecké dielo, aj čo sa týka chutí to musí byť mňamka... na 5*, tlieskam nadšením a ukladám :)
marikahr
pekne jedlo, ale preco na omacke gorgonzola? ked sa ani v surovinach ani v postupe o gorgonzole nehovori?
jerica
@marikahr , máš pravdu, omáčku som nepridala, tá je rýchlo spravená, spravíš bešamel :
: jednoducho zápražka zaliata mliekom , smotanou na šlahanie, pridáš syr gogronzola, na koniec dáš na soli rozotretý cesnak, už do hotovej pridáš nakrájaný na malé kocky syr , éto vsjo :-)
ďakujem za pripomienku, rado sa stalo upresniť aj k mojej spokojnosti
pekný deň ti prajem .









pre mňa som si spravila s volským okom , polovička mala panenku."poctivú"




kimlo
Aj ja mám rád bravčovú bábiku... :-)
jerica
@kimlo aké milé, aj si ma rozosmial , určite nie so špenátovými guľami :-)
sergej
jerica,bešamel a gorgonzola,tak takúto omáčku k tomu mäsku :((
jerica
@sergej , máš pravdu, ale čo už, veď každý si môže k tomu mäsku dať čo mu chutí, obyčajne prílohu robievam k takej rýchlovke, na masle dusenú zeleninu. V dobrom, aj tak ti ďakujem za úprimnosť, to sa dnes už nenosí :-)
marika21
Perfektne, super, originálne pripravené jedlo. Čakám na ďalší fajnový receptík. Dnes máme plnenú papriku. Vymeníme?*****
siisa
Milá @Jerica , konečne som sa dostala k tomuto tvojmu úžasnému receptu. Robila som ho dnes na obed. Harmónia chutí.Ďakujem ti zaň, veľmi nám chutil :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia