Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom

Autor receptu: olinecka

Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Panenku umyjeme pod tečucou vodou a vysušíme. Nakrajáme na pracovnej doske hrubšie platky, ktoré prstami naklepeme, osolíme okoreníme.
  2. Trocha oleja dáme na grilovaciu panvicu, rozpalime a poukladame mäso, ktoré prudko opečieme z oboch stran po 3 minúty. Opečene dáme do misy na teplé miesto. Uvarené zemiaky v šupke prekrojime a dáme do grilovacej panvice, kde dáme 1 PL masla,opečieme z oboch stran. Ku koncu pridáme vetvičky rozmarínu.
  3. Varenie ukončíme špenatom, ktorý preplachneme pod vodou. V mise rozpustíme maslo dáme cesnak a potom špenat, okoreníme, osolíme podľa seba, premiešame a zakryjeme pokryvkou. Už nevarime.
  4. Špenat pripravujeme tesne pred podávanim. Prajem dobrú chuť!!!!!!