Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Autor receptu: olinecka
Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku umyjeme pod tečucou vodou a vysušíme. Nakrajáme na pracovnej doske hrubšie platky, ktoré prstami naklepeme, osolíme okoreníme.
- Trocha oleja dáme na grilovaciu panvicu, rozpalime a poukladame mäso, ktoré prudko opečieme z oboch stran po 3 minúty. Opečene dáme do misy na teplé miesto. Uvarené zemiaky v šupke prekrojime a dáme do grilovacej panvice, kde dáme 1 PL masla,opečieme z oboch stran. Ku koncu pridáme vetvičky rozmarínu.
- Varenie ukončíme špenatom, ktorý preplachneme pod vodou. V mise rozpustíme maslo dáme cesnak a potom špenat, okoreníme, osolíme podľa seba, premiešame a zakryjeme pokryvkou. Už nevarime.
- Špenat pripravujeme tesne pred podávanim. Prajem dobrú chuť!!!!!!