Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší. Je to pikantné a voňavé. Hlavne s tým pivným syrom. Je to chlapské jedlo, ktorý nejde na rande po ňom.

4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si rezne, ktoré osolíme okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou pikantnou. Necháme chvíľu postať nech to do rezňa prejde. Na foto som dal rezne určene pre ženy. Pre chlapov nevošli do objektívu.
  2. Na panvicu dáme asi 6 lyžíc oleja do ktorého pridáme pokrájané čili papriky na drobno. Olej necháme zohriať a trochu čili popražiť a opečieme rezne. Rezne sme pred pečením obalili v hladkej múke. Rezne opečieme z každej strany asi 3 minúty.
  3. Potom opečené mäso položíme na sitko, nech olej odtečie. Na servítku nie, lebo by zotrela dobrotu čo je na nich. Panvicu s výpekom použijeme na ďalšie pečenie rezňov.
  4. Na cestíčko si pripravíme suroviny. Zemiaky nadrhneme na jemno, cesnak prelisujeme. Pridáme hladkú múku soľ majorán a mleté čierne korenie. Vymiešame dobre lepivé cesto.
  5. V ceste obalíme rezne.
  6. Panvicu s výpekom znovu ohrejeme a vypražíme obalené rezne. Rezne podávame na taniere, ktoré pôjdu na servírovanie. Panvicu z výpekom ešte použijeme ne syrovú omáčku.
  7. Na syrovú omáčku použijeme suroviny na foto. Nie sú tam Olomoucké Tvaružky tie som tam dodal až potom. To na preštepenie voňavejšej chute.
  8. Panvicu s výpekom som znovu dal zohriať nalial do nej 0,2 l čierneho piva a nechal zovrieť. Do piva som dal 1PL worčestrovej omáčky a 1KL horčice. Syry som postrúhal na strúhadle a vysypal do vriaceho piva.
  9. Za stáleho miešania sa zo syra a piva uvarila hustá voňavá omáčka jedna báseň a tá chuť no poézia. Omáčku som nechal trochu vychladnúť a potom pridal k mäsu na tanieri.
  10. Teraz si pripravíme suroviny na druhu omáčku. Na čistú panvicu suchú dáme hrubšie plátky slaniny opiecť. Tie nám pustia masť na omáčku. Opečené plátky slaniny vyberieme a pridáme na tanier k mäsu. Do výpeku na panvici nalejeme asi 0,2 l červeného vína. Do vína dáme zázvor, mletú škoricu, klinčeky,brusnice, kôru z jedného citróna a šťavu z jedného citróna. Aj dve čili papričky sušené, kto nechce nemusí dať. Varíme až sa nám to zredukuje na hustú omáčku.
  11. Omáčka je pekné zhustnutá. Odložíme zo sporáka a necháme mierne vychladnúť a pridáme k mäsu do taniera.
  12. Pridáme ešte nejakú oblohu a môžeme konzumovať. Pripraviť si k tomu vínko ktoré sme použili pri varení. A dobrú chuť.