Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Ostala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali tiež dosť, tak som netradične zvolil k tomu ryžu.

6-10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso som mal už krájané z Lidla. Na obrázku surové a údené vyzerajú skoro jednako. Mäso surové som osolil posypal provensálskym korením a mletým čiernym korením. Údené tak isto okorenil no nesolil už je. A posypal som ich ešte práškovým cesnakom. Výpek použijem tak som nechcel aby mi tam cesnak horel, preto práškový.
  2. Šampiňóny a shitake som pokrájal na plátky a drobno.
  3. Na troche oleja som mäso opiekol tak po 3 minúty s každej strany, A ešte horúce som potrel jednú stranu kremžskou horčicou.
  4. Do pekáča na pečenie som dal na spodok kapustu a na ňu naukladal obe mäsa horčicou na horu. Uzavrel druhou časťou a dal piecť do rúry na 180°C .
  5. Zatiaľ som išiel robiť šampiňóny. Do výpeku dal trochu rasce nechal chvíľu a potom pridal hríby dusiť.
  6. Asi po piatich minútach boli hríby hotové. Teraz som k ním pridal trochu soli a dijonskú horčicu premiešal a prilial smotanu.
  7. Smotanu som pred vyliatím k hríbom rozmiešal so zemiakovým škrobom. Nechal som to chvíľu povariť. Pekne to zhustlo, tak som to odstavil zo sporáka.
  8. Mäso som po pol hodine odokryl a nechal zapiecť. Tak aby chytilo peknú farbu čo trvalo asi pol hodinu.
  9. Mám hotové. Na tanier som dal z každého mäsa, ryžu, trochu kapusty a omáčku šampiňónovú. Povedal som si keď môže ryža do koložvárskej, tak prečo by nemohla isť k tomuto. Tak sme mali chutný obed z toho čo som potreboval minúť. Želám aj vám dobrú chuť.