Bravčová krkovička pečená na pive fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. novembra 2014
Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept)
Foto: babkamt

Na dnešný obed som bola inšpirovaná receptom Horniacka krkovička od @Klaura. Tento recept doporučujem. Mäso bolo šťavnaté, mäkké. S obedom som mala málo roboty, Zobraziť celý popisNa dnešný obed som bola inšpirovaná receptom Horniacka krkovička od @Klaura. Tento recept doporučujem. Mäso bolo šťavnaté, mäkké. S obedom som mala málo roboty, no výsledok bol výborný. Na internete som videla viacero receptov, kde do varenia používajú pivo. Tento zlatistý mok Češi nielen radi pijú, no používajú ho aj do varenia. S pivom som varila prvý krát, no nie naposledy. Mäso všetkým chutilo.

80 - 90 min minút
na 200 °C

Suroviny

1200 g
1 PL domáca
3 ks väčšia
6 strúčikov
200-250 ml
500 g
1 ks malá
1 PL
 vriaca




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny na dnešný obed. Očistila som si cibuľu, cesnak, mäso som nakrájala na hrubšie rezne, nevyklepávala som ich. Ešte budem potrebovať, mleté čierne korenie, mletý kmín, koreniacu zmes na bravčové pečené a pivo. Ja som si kúpila Kozel.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Domácu bravčovú masť som dala do pekáčika, roztopila som ju. Polovicu cibule nakrájnej na mesiačiky som dala na masť. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením , z oboch strán som ho natrela plnotučnou horčicou. Tú som si dala do kompótovej misky a malou lyžičkou som naberala horčicu a rozotierala som ju na mäso.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené mäso som ukladala do pekáča na cibuľu.Na to som dala zvyšok nakrájanej cibule na mesiačiky, všetko som to posypala ešte korením na bravčové pečené. Podliala som to asi 200 ml piva, prikryla druhým pekáčom a na 200 °C som mäso piekla 60 minút. Počas pečenia som mäso občas poliala výpekom.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som piekla mäso odkryté asi 20 minút.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mäsu som spravila Risini - cestovina z krupice z tvrdej pšenice - z L...a. Spravila som ju na spôsob ryže. Orestovala som nakrájanú cibuľu na oleji.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som cestovinu, opiekla som ju, pridala soľ, mleté čierne korenie a vriacu vodu asi 2 cm nad cestovinu. Zakryté, na stíšenom plameni som ju varila 10 minút.

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a môžeme ísť obedovať. Toto je porcia, čo si syn zobral domov. Keby mu nechutilo, tak si ju nevezme:-)

    Bravčová krkovička pečená na pive (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ariela6
pekne si navarila ukladam si recept a skusim iste je to dobručke
sracz
Dobrota, @babkamt milá, po akej túži duša a hlavne žalúdok každého chlapa; 5* + 7* rcp a to preto, lebo je pripravovaný a podávaný na (s) dvoch pivách!
1x vini55
babkamt
@arielas6 dúfam, že ti bude chutiť.
sracz pochutili si nielen chlapi, ale aj my dievčatá:-)
mesiar50
Vynikajuco pripravena krkovicka.A o tom,ze je chutna nemam pochybnosti.
paeva
Babkamt a voda sa nemusí dávať? ked sa pivo vypečie, treba doliať?
dandika1
@babkamt nadhera vonia az domov davam ***** a ukladam zaroven Ta chcem poprosit,kedze Chorvatsky Grob je znamy husacimi hodami ci by si nepridala rcp.na pecenu hus.Mam dvoch Ondrejov (aj hus) a rada by som im pripravila tu husku nejak specialne.VDAKA...
pusta
Milá@babkamt , zase jeden úžasný recept, ostatne ako všetky od teba :)
určite by mi veľmi chutil.
*****
máš TS
babkamt
@paeva ja som podlievala len pivom. No ak chceš, časť piva môžeš nahradiť vodou. Mäso som piekla zakryté. Odkryté len pri zapekaní . Mala som šťavu aj k cestovine.
dandika1
@babkamt ospravedlnujem sa ,ze som Ta obtazovala vies premna ako vychodniarku Gob ako Grob nejak sa to pomotalo ,aleVELKA VDAKA rcp.som si pozrela a pokusim sa tu husku takto pripravit dufam ,ze to bude fajn clovek sa uci cely zivot a ja chut mam...
babkamt
@dandika1 neospravedlňuj sa, nemáš za čo. Dúfam, že som ti pomohla. Ja som na mužove okrúhle narodeniny musela dať domáce vykŕmené husi upiecť do Slovenského Grobu. Boli také veľké, že sa mi nezmestili do rúry. Ale lokše som spravila sama. Suseda mi ich pomohla piecť, ja som ich vaľkala.Držím ti palce, nech sa ti ju podarí upiecť k tvojej spokojnosti. Všetci sa celý život niečo učíme. Nie je hanba spýtať sa, ak niečo nevieš. Tiež to robím.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
výborný recept, odskúšaný a uložený. Ďakujem.
babkamt
@esi som rada, že ti chutilo a recept si si uložila. To znamená, že sa k nemu vrátiš:-)
relaxx1
Dnes vyskúšané, mal úspech, ja som k nemu urobila zemiak.kašu,lebo cestovina mi k tomu nejde. U snúbenca malo úspech, oblízal si všetky prsty, aj mne chutilo, cibule treba naozaj dosť, nešetrite, ucidite
relaxx1
Dnes vyskúšané, mal úspech, ja som k nemu urobila zemiak.kašu,lebo cestovina mi k tomu nejde. U snúbenca malo úspech, oblízal si všetky prsty, aj mne chutilo, cibule treba naozaj dosť, nešetrite, uvidíte aká bude chutná k mäsu s omáčkou.
babkamt
@Relaxx1 (23.2.2016 21:40)

s pečeným mäsom u chlapov vždy zabodujeme:-) Samozrejme, že prílohu si môže každý zmeniť podľa seba. Ďakujem, že si sa ozvala.
anuska1
Tak práve som to šupla do trúúúby a už teraz sa teším na chutný obedík :D
vieranika
Vyskúšané - fajnové. Pivo nesklamalo, tak ako v iných receptoch kde sa pridáva - dodá chuti zaujímavý "šmrnc" .
vieranika
@Vieranika (21.8.2016 15:22)

Pridala som aj odfotený pekáčik, ale mi to nezobrazilo, skúsim ešte raz, dúfam, že to už bude OK
vieranika
@Vieranika (21.8.2016 16:09)
asi je to predsa len veľký obrázok, aj keď by podľa veľkosti malo byť všetko v poriadku. Zmenšila som ho a do tretice to dúfam vyjde.


babkamt
@Vieranika (21.8.2016 16:14)

Tak sa ti napokon podarilo pridať obrázok - ďakujem nielen zaň ale aj za vyskúšanie receptu. Tvoj pekáč vyzerá vábivo. Dúfam, že rodinke chutilo. Prajem ti pekný zvyšok nedele.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia