Bravčový rezeň

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, kde sú miesto strúhanky použité krúpy. Pritom tieto krúpy sú omnoho zdravšie ako strúhanka. Pritom keď ho ochutíte je ešte aj veľmi chutný rezeň. V tomto cestíčku je rezeň ľahšie stráviteľnejší. Vhodný je k nemu chlieb.

3
porcie
13 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cestíčko. Krúpy zomelieme na jemno. Ja som to robil v kávovom mlynčeku.
  2. Rezne ochutíme a osolíme surovinami na mäso.
  3. Cestíčko nech je hustejšie.
  4. Rezne dáme do cestíčka a potom v horúcom oleji smažíme do červena.
  5. Na tanier si pripravíme chlieb, naň dáme horúci rezeň. Naň hneď uložíme syr nech sa trochu roztečie a na syr feferónku, ktorú rozrežeme a odstránime stopku. Počkáme nech chvíľu vychladne a môžeme sa pustiť do neho. No aby to bolo zdravšie, tak ja som použil špaldový chlieb.
  6. A pokiaľ by sme to chceli ísť jesť do ulice, aby susedia videli, že máme rezeň, tak naň dáme ešte krajec chleba. Aby nám syr neostal na prstoch.