Dusené bravčové mäso
Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku som umyla.
- Nakrájala na kocky.
- Údenú slaninu som nakrájala na kocky, nechala vytopiť tuk a pridala som nakrájanú cibuľu a spolu všetko opiekla.
- Pridala som mäso a nechala som ho zatiahnuť. Potom som pridala na kocky nakrájanú papriku a paradajky.
- Keď sa všetko spolu opražilo a paradajky zahustili šťavu, pridala som mletú červenú papriku a cesnak.
- Mäso som podliala polovicou červeného vína, počas dusenia som ho znovu podliala a dusila pod pokrievkou.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som tymian a už som nevarila, len pomiešala.
- Hotový obed som podávala s nokerlami.
Prajem vám dobrú chuť.