Dusené bravčové mäso

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som umyla.
  2. Nakrájala na kocky.
  3. Údenú slaninu som nakrájala na kocky, nechala vytopiť tuk a pridala som nakrájanú cibuľu a spolu všetko opiekla.
  4. Pridala som mäso a nechala som ho zatiahnuť. Potom som pridala na kocky nakrájanú papriku a paradajky.
  5. Keď sa všetko spolu opražilo a paradajky zahustili šťavu, pridala som mletú červenú papriku a cesnak.
  6. Mäso som podliala polovicou červeného vína, počas dusenia som ho znovu podliala a dusila pod pokrievkou.
  7. Keď bolo mäso mäkké, pridala som tymian a už som nevarila, len pomiešala.
  8. Hotový obed som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.