Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou

mariamka - fotkamariamka, 27. mája 2013
Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou
Foto: mariamka

Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame. Ak máte doma "kyseliny" ako ja, tak niekedy fakt dôjde fantázia. Tento recept u nás funguje vždy...

Suroviny

6 rezňov
6 ks
3-4 ks
1 ks
 alebo chlebík




Postup

  1. 1

    Tradične to robím z krkovičky, keďže je pekná šťavnatá. Dnes, čo už, mäsiareň zavretá, takže kuracinka. Vykostila som dolné kuracie stehná, osolila, okorenila a poprášila sladkou mletou paprikou, viac netreba.

  2. 2

    Čo najdlhšie trvá, je cibuľka. Takže ju treba dať skôr. Nakrájame ju nahrubo a dáme pomaly restovať na olej. Ja som ešte pridala pol zelenej papriky, pekne to rozvoňala. Treba byť trpezlivý, restovať, občas premiešať dozmäknutia.

    Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou - obrázok 2
  3. 3

    Hranolky, ak sa vám chce robiť doma, očistite zemiaky, nakrájajte, usmažte. My, zamestnané žienky, občas využívame polotovary, myslím, že mrazené hranolky sú v pohode. Ale štandardne k tomuto jedlu mávame chlebík.

  4. 4

    Kuracie stehná som dala na ten istý olej, kde sa smažili hranolky (keďže boli predsmažené, myslím, že olej to ešte zniesol). Oheň zmiernime a necháme ich pekne prepiecť z oboch strán. V závere k nim pridáme orestovanú cibuľku, nech chytí ten správny korenistý šmak.

    Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou - obrázok 4
  5. 5

    Finále. Možno nič svetoborné, ale keď už neviete čo, toto u mojich chalanov aj manžela funguje vždy. A hranolky boli dnes výnimočne, najlepšie je to s chlebíkom. Prajem dobrú chuť :)

    Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

angast
ja prosím bez hranolkov . Tá cibuľa na lupienky s paprikou je perfektná
mäso tiež, ale všetko robiť na jednom oleji , to by som určite nerobil.
Ináč jedlo jednoduché a zasýti.
polovacka
Nieco take sa da aj zjest , respektive si dobre pochutnat , k tomu dobry pohar vina , vidiet ze si dobra kucharka - recept je na urovni - gratulujem Mariamka
mariamka
@angast necitas :) kazde sa robilo separe.. iba v zavere som to dala spolu nech sa skamaratia )
abdul
Aj v túto pozdejšiu hodinu by zapasovalo ako starej dievke ...... .( Ak myslíte na to, čo ja tak sa môžete hanbiť. Ja som myslel úsmev na perách.)
angast
každé separé áno ale na tom istom oleji. Bod 4. Po hranolkách býva olej už prepálený.
angast
pán abdul sníva o starých dievkach z domova dôchodcov s úsmevom na perách. V jeho veku už len tá slivovička a sníčky.
izabella929
@mariamka robila som ich spolu a môžem vrele doporučiť...tie chute spolu sú skvelé...už som ich robila aj tak, že plnené bravčové s kuracím mäskom,,,ten recept tu aj mám ...veľmi chutné.-))
mariamka
urcite sa da p. @Izka vzdy som robila krkovicku, pekne do cervena, len vravim dnes to kura :) od Vas si vzdy dam rada poradit :) a take jednoduche jedlo.. aj nazov mi zmenili , povodne som chcela "Rychla nudzova vecera" :)) co uz.. admini maju radi vo veciach jasno .. :)
hubata
Osvedčená klasika ktorú má každý rád. Je to variabilný recept, každý nech si ho osvieži podľa vlastnej fantázie a zásob v špajzi a lebo v peňaženke.
manek380
Jednoduché, a přitom velmi chutné, ať již s chlebem, nebo hranolky! :)
mrnousik
Tak toto zabera aj na mojho chlapa, maso, cibula a este mozno trochu cesnaku ...a hrancle alebo chleba samozrejme :)
afataga
tak si si trochu vylepsila reputaciu po tej prapodivnouchvatnej torte :-) no ale zas aby som ta moc nevychvalila, lebo budes namyslena, tak cibulu zasadne na masti, bude taka fajnova vonava, neda sa porovnat s olejom a mrazene hranolky zas az tak v pohode nie su, macaju sa v kyseline, uz som zabudla v akej, najdes na nete ako sa vyrabaju a potom ich uz nikdy nekupis, radsej uvar zemiaky alebo upec v rure, alebo ten chleba
daguska
Dobre, jednoduche, urcite chutne. Mne taketo rustikalne jedla vyhovuju.
mariamka
dakujem vsetkym za mile komentiky, som rada, ze sa paci aj takato klasika..
kredenc
- My, zamestnané žienky, občas využívame polotovary, myslím, že mrazené hranolky sú v pohode. -- Blahoželám vám, ak ste doteraz naživo nevideli priemyselnú prípravu hranolkov. Ten smrad niekoľkokát prepáleného tuku je bez konkurencie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia