Bravčová koža a kuracie prsia fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. júna 2015

Tento recept sa zrodil vďaka šošovicovej polievke. Mal so veľkú chuť na šošovicovú polievku s klasickým vývarom aký sme robievali po zabíjačke. Tak som Zobraziť celý popisTento recept sa zrodil vďaka šošovicovej polievke. Mal so veľkú chuť na šošovicovú polievku s klasickým vývarom aký sme robievali po zabíjačke. Tak som vytiahol kože z mrazničky surové aj údené. Tie surové boli s bôčika a bolo mi lúto, len tak ich uvariť a potom vyhodiť, tak som ich naplnil kuracím mäsom a vzniklo takéto jedlo, počas namočenia šošovice vo vode. Je to dobré jedlo horúce aj studené.

2
porcie
30minút minút
príprava
160 minút minút
na 100°C - 200°C °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Množstvo neudávam to je od množstva aké ideme robiť. Pripravil som si suroviny na jedlo.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som mal dve kože. Kože som očistil a orezal kde bola veľká vrstva slaniny. Obrezky som dal do hrnca na vývar. Tiež prsia som očistil a orezal lojovité časti a skrátil dĺžku podla šírky kože, tak isto som tie kúsky dal do hrnca na vývar. Do vody som okrem orezaných kúskov dal údenú kožu, soľ, nové korenie cele, čierne korenie cele, tri bobkové listy, celú cibuľu, štyri strúčiky cesnaku a dolial som do hrnca vodu a potom na sporák rozvariť. Kožu som osolil, potrel horčicou, pridal trochu rasce a mleté čierne korenie. Na to som dal prsia plátok sterilizovanej uhorky plus dva plátky údenej slaniny.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som kožu zroloval vytvoril akýsi batoh a omotal niťou nech sa to nerozpadne. Preto koža nesmie byť veľmi hrubá aby sa dala stočiť.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené batohy som dal do vriacej vody a po opätovnom rozvarení som sporák stiahol na minimum nech voda sa len pomaly sa varí. Tam som varil asi dve hodiny. Skúsil som kožu vidličkou aby bola mäkka. Potom som batôžky vytiahol z vody a dal do pekáča a podlial tou mastnotou z vrchu vody. Cele som to dal do horúcej rúry na 200°C vrchné pečenie (gril) na 40 minút. Vývar som mal na to šošovicu do ktorej som pridal len zemiaky, šošovicu, ktorá zatiaľ vo vode napučala plus koreňovú zeleninu. Bola tiež vynikajúca.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zhruba po 40 minútach som to pozrel a srdce mi zajasalo hneď som to aj vytiahol nádhera čo poviete. Ach pani doktorka prepáčte to sa nedá odolať aj v pekle sú raz za čas hody. Verte ak toto uvarite svojim manželom tak Vás bude na rukách nosiť a k tomu nejakú retiazkovú namiesto febicholu.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak som si hneď aj dal na tanier k tomu zemiakovú kašu a čerstvú mrkvu nastrúhal. A jeden pohárik Považského repáku ( doma tomu hovoríme zajačí koňak) na trávenie pri tom strávite aj kamene. Úvodný obrázok čo je to som si dal ráno nakrájané na kolieska s chrenom a horčicou a uhorkou. dá sa to jesť teple i studené. želám Vám dobrú chuť a pozor bez lieku (či skutočného, alebo retiazkového) nekonzumovať. A ešte foto teplého jedla.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ráno to bolo ešte chutnejšie.

    Bravčová koža a kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

alena45
už z textu vidno, že máš zo svojho diela obrovskú radosť a že sa dielo podarilo. Keďže v poslednom čase som piekla už dvakrát celý veľký kus bôčika aj s kožou, a aj tak mám stále naň chuť, tiež mávam vtedy na tvári taký zvláštny šťastný potuteľný úsmev.
capko
Musím to mojej ukázať a hlavne ten Považský Repak dá sa kúpiť a kde? Potom bude aj na rukách nosenie. Aj som sa zasmial. Inak to chválim a to studené by som si dal namiesto obeda. Ukladám do KK.
jofolit
Ej veru by som si dala, ale čo môj žlčník? Repačik tiež nemôžem je pre mňa moc silný. Nuž chuť si nahnal. Ukladám.
pusta1
perfektný recept, gustušný, páč sa mi :-)
vyskúšam podľa teba :-)
*****
spetkasoli
no tak toto je nieco pre mna, taketo "nezdrave" dobroty zbounujem, dobre si ma nainspiroval, no a pocuvaj, ved ja sa chystam na buduci tyzden do Povazskej Bystrice, tak ma pozves na Povazsky repak, ten bych rada ochutnala:)), pekny den a recept si ukladam a pre teba 5*****
evanaaa
Niečo nové v tomto......no, ani ja by som nepohrdla a napadlo ma, keď už sa to tak dlho varí, dať miesto kuracieho bravčové, alebo iné ( hovädzie?) či to by bolo ako nosenie dreva do lesa? Lebo sa mi zdalo dlhé varenie - 2 hodiny, keď sa to ešte pečie 40 minút, aj hodina by podľa mňa snáď stačila, či nie? Ale nápad je to dobrý......
begonia2
Ja si robievam kožu pri zabíjačke dám si ju na rýchlo zapiecť mňam. A viem, že keď nie je dostatočné mäkka tak potom sa to je ako žuvačka. Tak viem pochopiť prečo to dlhé varenie. Koniec koncov bol to vývar na šošovicovú polievku a ta je kde? Aj tu si mal dať. Chválim nápad. Ukladám do K.K.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia