Bravčová kotleta v karibskej marináde

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. augusta 2014
Bravčová kotleta v karibskej marináde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 ml
1 ks
2 strúčiky
50 g




Postup

  1. 1

    Cesnak, paradajku, olivový olej, trocha soli a korenia rozmixujeme na hrubú pastu. Kotlety osolíme, potrieme marinádou a necháme aspoň pol hodiny odležať, najlepšie však cez noc.

  2. 2

    Potom marinádu z kotliet odstránime a na olivovom oleji kotlety opekáme z každej strany na strednom ohni 4 – 5 minút. Necháme odležať polovicu času, čo sa kotlety piekli.

  3. 3

    Marinádu vrátime na panvicu, pridáme trochu vývaru alebo vody a nakoniec pridáme oriešok masla. Omáčkou prelejeme kotlety a podávame so šalátom a chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia