Bravčová huspenina fotorecept

lencsejani - fotkalencsejani, 1. decembra 2014

Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

7
porcií
30 minút
príprava
7-8h minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
0,5 kg
1 ks
4 ks
2 ks
1/4 ks
1 ks
cca 20 ks
2 ks
3 - 4 ČL
1 ČL
3,5 l




Postup

  1. 1

    Suroviny očistíme a umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu tiež očistíme, umyjeme

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 3,5 litra vody. Uvedieme do varu a varíme velmi pomaly, objem vody dodržiavame do konca, dolievame ju. 7-8 hodín.Počas varenia odoberáme penu aj masť! Aby bola po vychladení huspenina pekne čistá.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení vyberieme mäso a oberieme ho z kostí a pokrájame lubovolne podla chuti. Poukladáme do pripravených misiek a zalejeme huspeninou. Ja som pridal aj varené vajíčka.

    Bravčová huspenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme 7-8 hodín vychladnúť, najlepšie cez noc ( pozor na mačky) :-) Podávame s octovou cibuľkou a čerstvým chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

leomax
Huspeninu môžem trikrát denne a hádam by som zvládol aj sedemkrát v týždni. Vyzerá výborne.
A veru, pozor na mačky. Neviem, ako sa mi tá potvora minulý rok dostala na chodbu, kde som chladil huspeninu, ale rozprplala mi toho neúrekom. Moji psi mali potom obrovskú radosť a mne ostalo len im tíško zavidieť.
marcel83
Presne tak @jerica - vajce a mrkva ide do "vajce v aspiku". Svokra by sa síce potešila, ale asi len ona :) Huspenina len mäso a aspik /veľa mäsa :)/



1x k599
marcel83
Ale tie ihlany z misiek vyzerajú zaujímavo. Aj kvalita aspiku je solídna.
1x k599
tiginko
@marcel ty si mi nasadil normálne chrobáka do hlavy: prezerám si fotky hore dole a stále neviem nájsť tie ihlany. Čo tým myslíš? Teda jedine že by si myslel iný geometrický útvar, napríklad zrezaný kužeľ :-)
rea1
juj, či je len je krásna. ja som robila cez víkend, so synom ju budeme tlačiť do hláv celý týždeň. s chuťou a nadšením. :-)) mrkvu a vajíčko som dávala kedysi, keď boli deti malé, na dno ich misiek. keď sa potom pred jedením miska vyklopila na tanier, pekne to vyzeralo. dnes to synovi nechýba, len nech je jej veľa a v nej veľa mäsa a u nás aj koží. takých pekných, jemných. miesto rypáka dávam paprče (frňák som ešte predávať nevidela, len s hlavou) a chvostíky údené. ale nech je ako chce, dobrá domáca huspenina, octová červená cibuľa a čerstvý chlieb - nazvala by som to priam zimným orgazmom. už sa teším na večeru. :-))
tiginko
@marcel pokiaľ mi moje okuliare na čítanie dobre fungujú, tak majú misky kruhové dno, takže ihlan to byť nemôže. Mne môžeš veriť, úspešne som prešla skúškami z deskriptívnej geometrie. Ja viem, že wikipédia niekedy zavádza, ale v tomto prípade vystihuje rozdiely:  sk.wikipedia.org/wiki/Ihlan...

 sk.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEe%C4%BE...

aj keď ja mám niekde v hlave uloženú definíciu kužeľa asi takto: kužeľ je rotačné teleso, ktoré vzniká rotáciou pravouhlého trojuholníka okolo jednej z jeho odvesien
leomax
Neviem, nie je náhodou tá drobná mriežka na dne misky tvorená malilinkými ihlanmi? Lebo, @tiginko , mne to tiež zamestnalo mozgoví závity :-))
tiginko
jéjda, vidíš, to ma nenapadlo. Ak to Marcel myslel takto, tak to sa ospravedlňujem a idem si objednať nové okuliare :-)
zolik
Myslim, ze su to umelohmotne (jednorazove, na 1 pouzitie) misky na gulas a pod., ktore maju vrubkovane dno. Po vyklopeni sa vytvoril tento zaujimavy vzor. Ale uvahy to boli @tiginko , @marcel a @leomax velmi inspirujuce. ;-)
zolik
@lencsejani , idem ju akurat robit, len nemam ani rypak, ani chvost, namiesto toho mam bravcove Haxne, rebra a kosti.
lencsejani
@zolik , a kolko ks prednych kolien máš? Ale ,ked nemáš viac koží tak už veľmi nedolievaj a pomaly var. Teplou vodou dolievaj aby sa neznížila teplotu.
zolik
@lencsejani , este ze si sa vcas ozval. Dakujem. Mam 2 predne kolena, 4 ako spikove kosti, 4 rebra (Co su myslene na grilovanie,ale surove) a 8 velkych poriadne mäsovych Haxen asi 5cm vysokych v priemere asi 8cm. Dufam, ze to na huspeninu staci. Dnes som aj vhodne misky kupila.
lencsejani
@zolik , ide hlavne o to, aby na všetkých Haxen bola aj koža. Základ huspeniny je koža. A kľudne var až do rána pomalinky. Dúfam že sa dobre podarí:-)
zolik
Lencsejani, varim, varim a varim. A pritom pozeram na "arte HD" dokument o Andy Warhol - po nasom Andrej Varhola. Tak sa citim skoro ako doma ;-)
kukulienka71
@zolik , tak dúfam, že zajtra hodíš foto huspeniny inšpirované niektorým Warholovým dielom:-P to by bola pecka!
zolik
@kuku zamyslim sa a mozno nejaku tu pecku hodim! Ale len vtedy ak mi ta huspenina aj stuhne. Nebudem predsa prezentovat polievku. Inak, v Basileji v jednej galerii mam uz rok vyhliadnuty jeden jeho plagat. Len mi este chyba paaar stoviek frankov. "Ale aj na neho dojde!"
rulik
mávam problém s miskami, aby mi to potom vošlo do chladničky, toto je výborný nápad, inak nádhera, mám rád




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia