Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové karé rozkrojíme a vyklepeme veľký dlhý plát. Z pomletého bôčika, cesnaku a cibule pripravíme plnku, ktorú dochutíme paprikou, soľou a rascou. Pripravenou zmesou naplníme karé, potom ho stiahneme v potravinárskej fólii do valčeka. Spolu s fóliou pečieme pri 85 °C asi 40 minút.
  2. Potom karé rozbalíme a prudko opečieme. Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, bobkový list, povaríme a dochutíme soľou, cukrom a korením.
  3. Kapustník: Z preosiatej múky, droždia, teplého mlieka, vajec, soli a cukru pripravíme nie príliš tuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Kapustu pokrájame, urestujeme na oleji a dochutíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme kapustou a tvarujeme kapustníky. Tie poukladáme na plech, potrieme olejom, ešte necháme 15 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C asi 12 – 15 minút podľa veľkosti kapustníkov.