Bravčová galantína s klobáskovou mozaikou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové karé rozkrojíme a vyklepeme veľký dlhý plát.
Z pomletého bôčika, cesnaku a cibule pripravíme plnku, ktorú
dochutíme paprikou, soľou a rascou. Pripravenou zmesou
naplníme karé, potom ho stiahneme v potravinárskej fólii do
valčeka. Spolu s fóliou pečieme pri 85 °C asi 40 minút.
- Potom karé rozbalíme a prudko opečieme. Do výpeku pridáme
horčicu, smotanu, bobkový list, povaríme a dochutíme
soľou, cukrom a korením.
- Kapustník: Z preosiatej múky, droždia, teplého mlieka,
vajec, soli a cukru pripravíme nie príliš tuhé cesto, ktoré
necháme dobre vykysnúť. Kapustu pokrájame, urestujeme
na oleji a dochutíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme
z neho kolieska, ktoré plníme kapustou a tvarujeme
kapustníky. Tie poukladáme na plech, potrieme olejom, ešte
necháme 15 minút podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na
190 °C asi 12 – 15 minút podľa veľkosti kapustníkov.
|