Bratislavský tokáň

majka231 - fotkamajka231, 19. septembra 2012

Tento recept mám z jedného časopisu.Je to moc dobré jedlo nie moc náročné na prípravu a tak by som sa s ním rada podelila.

Suroviny

600 g
100 g
1 ks
250  g (1 kelímok)
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Umyté osušné mäso pokrájame na hrubšie rezance.Na rozohriatom oleji speníme očistenú,nadrobno pokrájanú cibuľu,pridáme paradajkový pretlak,mäso za stáleho miešania opražíme.Osolíme,okoreníme,pridáme pokrájané šampiňóny,hrášok,podlejeme trochou vody a za stáleho miešania dusíme asi 3minúty.Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

vanilka111
Naozaj len tri minúty na dusenie? Bravčové stehno?? To bude asi nejaká chyba,alebo ho treba oprážať až do mäkka? Inak to môže byť chutné jedlo.
pusta
nuž ale ja viem tak, že bratislavský tokáň je z 3 druhov mäsa a je tam aj pravá sviečková a červená mletá paprika.
2010
@pusta , 100% suhlasim moje oblubene daval som si v starej slovenskej pod Luxorkou a jasne ze paprika, hovadzia rostenka, bravcova panenka a telacie kare s haluskami , a to nebolo lacne jedlo.:)
remcula
Já vím, že jsme se zrovna včera o tom doma bavili se synem a zetěm kuchařem. Oba už dělají něco jiného, než kuchařinu a nemohli si vzpomenout, z jakého je to masa. Pohledám to ještě, protože se mi to moc líbí. Ovšem ty 3 minuty jsou fakt málo!! To vím jistě.
borman
suroviny su dobre napisane, ale ten postup treba zmenit a je to potom vynikajuce :p
1x nika63




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia