Bratislavské rezy (fotorecept)
Autor receptu: kkaja
Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)
60 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.
- Upečieme piškóty.
- Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
- Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.
- Popolievame vychladnutým sirupom.
- Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
- Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
- Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
- Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
- Krém natrieme na korpus.
- Polejeme čokoládovou polevou.
- Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ...
Dobrú chuť :)