Bratislavské rezy (fotorecept)

Autor receptu: kkaja

Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.
  2. Upečieme piškóty.
  3. Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
  4. Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.
  5. Popolievame vychladnutým sirupom.
  6. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
  7. Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
  8. Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
  9. Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
  10. Krém natrieme na korpus.
  11. Polejeme čokoládovou polevou.
  12. Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ... Dobrú chuť :)