Bratislavské rezy (fotorecept)

Bratislavské rezy  (fotorecept)
Foto: kkaja
kkajaKkaja, recept pridal: 19. marca 2011 19:02Ďalšie jeho recepty

Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)

Suroviny

60
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 1

Upečieme piškóty.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 2

Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 3

Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 4

Popolievame vychladnutým sirupom.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 5

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 6

Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 7

Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 8

Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 9

Krém natrieme na korpus.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 10

Polejeme čokoládovou polevou.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 11

Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ... Dobrú chuť :)
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

27 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 20. marca 2011 o 11:37
    krásne... ukladám si do kk


  • gittka, 20. marca 2011 o 12:19
    ja dávam čokoládu aj na spodný plát.ten je potom čokoládovou stranou odspodu a potom už tak,ako ty lekvár,druhá piškota atd...


  • michsamant, 20. marca 2011 o 12:19
    mnam


  • klaura, 20. marca 2011 o 15:06
    vyzerá naozaj dobre ... mám takéto svieže rada ... ukladám si ...


  • klaura, 20. marca 2011 o 15:07
    a ešte ... pekne nafotené a dobre spracovaný postup ... šikulka si ... :)


  • abend, 20. marca 2011 o 16:43
    Šikovný recept, poprosím @kkaja , veľkosť Tvojich plechov, ono totiž ku každému šporáku sú plechy rôznych veľkostí.Ja mám napr. rozmer plechov 38,5 x 34cm, myslím tým vnútorný rozmer plechu.


  • kkaja, 20. marca 2011 o 17:51
    @abend ja mám plechy, ktoré sa pridávali k plynovým sporákom Mora takže, klasika ... Túto piškótu som robila na tých z nízkym okrajom a jedným šikmým krajom. Piškóta mala rozmer 36x27 cm


  • abend, 20. marca 2011 o 17:58
    @kkaja , ďakujem za odpoveď, recept už je v mojej KK v priečinku - fajnové koláčiky.


  • kkaja, 20. marca 2011 o 18:39
    to ma teší :)


  • veronika353, 20. marca 2011 o 19:29
    Krásný zákusek,perfektně nafotografovaný postup,prostě paráda!


  • maartina, 23. marca 2011 o 12:18
    veľmi pekný fotopostup a výborný zákusok ...ukladám a vyskúšam :)


  • mariaklara, 31. marca 2011 o 21:04
    Pekne spracovaný, vyzerá to dobre, ukladám, vyskúšam, si šikovné žieňa.


  • kkaja, 1. apríla 2011 o 11:01
    Ďakujem :)


  • annaha, 3. apríla 2011 o 17:41
    pekne nafotene ukladam...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 13 komentárov)
  • sucha, 19. apríla 2011 o 10:14
    tento zákusom poznám,ešte som ho nerobila,je síce nezdravý, ale
    19.apríla 2011 tento zákusok poznám
    ešte som ho nevyskúšala,ale teraz ma tak inšpiroval,že k sviatkom ho vyskúšam





    raz za rok to stojí zato.


  • remcula, 19. apríla 2011 o 10:19
    Úžasné!!! Já mám trochu problém s dortíky, kde jsou dvě vrstvy na sobě. Vždycky to nějak skoním. Obdivuji každého, kdo umí péct dorty a takové krásné zákusky. Já péct umím, ale takové jednodušší věci a dort jsem spáchala jednou pro vnučku.. Lidi, to byly galeje! :-)) Ale nekonec to nějak dopadlo.


  • cizmarka, 6. mája 2011 o 11:20
    ukladam si a vyskušam iste bude dobry.ja najradšej pečiem TRI-BIt, ale tento je ľahší a aj lacnejší...dakujem za typ...


  • evuska23, 15. mája 2011 o 18:52
    veľmi dobrý koláčik dneska som ho robila akurát som spravila jednu piškotu spravila s kakaom


  • violetacamorova, 24. júna 2011 o 16:44
    Poznám tento koláčik, keď sa ešte pieklo v rodine na svadby tak tento nikdy nesmel chýbať, vďaka za pripomenutie receptu.


  • cica2, 7. októbra 2011 o 22:05
    1*


  • eva53, 30. októbra 2011 o 15:04
    tak som dnes pochopila čo je prdopeč :-) super názov k super receptu


  • anina6, 11. októbra 2012 o 19:44
    ukladám a upečiem.


  • kelca, 20. októbra 2013 o 06:57
    Tak super - včera som ho vyskúšala :) bolo tak narýchlo treba upiecť nejaký fajnový koláčik :) nemala som dosť másla - tak som použila Heru - ale pre budúce pečenie doporučujem máslo - napriek tomu že Heru používam na pečenie s obľubou - tu ju málinko cítiť :) ale inak super výborný postup aj fotopostup - ďakujem za receptík :)


  • hanuska, 19. marca 2014 o 17:52
    ja hľadám recept na pravé Bratislavské rezy, kde zospodu je tiež čokoládová poleva a nie je tam rum ale citronová šťava


  • tetrisss, 19. marca 2014 o 19:56
    kuk tu 3sandra3


  • monika16021, 26. marca 2014 o 11:31
    pre hanuska: ja mám recept na pravé socialistické bratislavské rezy, tak napíš na seba email a aja ti ho pošlem.


  • monika16021, 26. marca 2014 o 11:37
    tak jednoduchšie hanuska: tu je webka kde ho nájdeš. Len použi celý citron na sirup a inak ho rob presne podľa receptu, aj maslo všľahávaj do pudingu ešte teplého a nie naopak. Nech sa vydarí. » kuchar.mojerecepty.sk/2009/11/bohate-bratislavske-rezy/...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist