Bratislavské rezy (fotorecept)

Bratislavské rezy  (fotorecept)
Foto: kkaja
kkajaKkaja, recept pridal: 19. marca 2011 19:02Ďalšie jeho recepty

Recept na tento veľmi dobrý a šťavnatý koláčik som si našla asi pred rokom na internete a pečiem ho dosť často. Dnes na oslavu pre Jožka :)

Suroviny

60
minút
príprava
15
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom. Cesto rozdelíme na dva plechy.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 1

2

Upečieme piškóty.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 2

3

Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 3

4

Jednu piškótu natrieme ľubovoľným džemom, ja som použila marhuľový. Na vrch položíme druhú piškótu.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 4

5

Popolievame vychladnutým sirupom.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 5

6

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 6

7

Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 7

8

Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 8

9

Po vychladnutí zmiešame s Herou a dobre vyšľaháme.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 9

10

Krém natrieme na korpus.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 10

11

Polejeme čokoládovou polevou.
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 11

12

Dáme stuhnúť do chladu a potom už len krájať ... Dobrú chuť :)
Bratislavské rezy  (fotorecept) - obrázok 12



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 20. marca 2011 o 11:37
    krásne... ukladám si do kk


  • gittka, 20. marca 2011 o 12:19
    ja dávam čokoládu aj na spodný plát.ten je potom čokoládovou stranou odspodu a potom už tak,ako ty lekvár,druhá piškota atd...


  • michsamant, 20. marca 2011 o 12:19
    mnam


  • klaura, 20. marca 2011 o 15:06
    vyzerá naozaj dobre ... mám takéto svieže rada ... ukladám si ...


  • klaura, 20. marca 2011 o 15:07
    a ešte ... pekne nafotené a dobre spracovaný postup ... šikulka si ... :)


  • abend, 20. marca 2011 o 16:43
    Šikovný recept, poprosím @kkaja , veľkosť Tvojich plechov, ono totiž ku každému šporáku sú plechy rôznych veľkostí.Ja mám napr. rozmer plechov 38,5 x 34cm, myslím tým vnútorný rozmer plechu.


  • kkaja, 20. marca 2011 o 17:51
    @abend ja mám plechy, ktoré sa pridávali k plynovým sporákom Mora takže, klasika ... Túto piškótu som robila na tých z nízkym okrajom a jedným šikmým krajom. Piškóta mala rozmer 36x27 cm


  • abend, 20. marca 2011 o 17:58
    @kkaja , ďakujem za odpoveď, recept už je v mojej KK v priečinku - fajnové koláčiky.


  • kkaja, 20. marca 2011 o 18:39
    to ma teší :)


  • veronika353, 20. marca 2011 o 19:29
    Krásný zákusek,perfektně nafotografovaný postup,prostě paráda!


  • maartina, 23. marca 2011 o 12:18
    veľmi pekný fotopostup a výborný zákusok ...ukladám a vyskúšam :)


  • mariaklara, 31. marca 2011 o 21:04
    Pekne spracovaný, vyzerá to dobre, ukladám, vyskúšam, si šikovné žieňa.


  • kkaja, 1. apríla 2011 o 11:01
    Ďakujem :)


  • annaha, 3. apríla 2011 o 17:41
    pekne nafotene ukladam...


  • sucha, 19. apríla 2011 o 10:14
    tento zákusom poznám,ešte som ho nerobila,je síce nezdravý, ale
    19.apríla 2011 tento zákusok poznám
    ešte som ho nevyskúšala,ale teraz ma tak inšpiroval,že k sviatkom ho vyskúšam





    raz za rok to stojí zato.


  • remcula, 19. apríla 2011 o 10:19
    Úžasné!!! Já mám trochu problém s dortíky, kde jsou dvě vrstvy na sobě. Vždycky to nějak skoním. Obdivuji každého, kdo umí péct dorty a takové krásné zákusky. Já péct umím, ale takové jednodušší věci a dort jsem spáchala jednou pro vnučku.. Lidi, to byly galeje! :-)) Ale nekonec to nějak dopadlo.


  • cizmarka, 6. mája 2011 o 11:20
    ukladam si a vyskušam iste bude dobry.ja najradšej pečiem TRI-BIt, ale tento je ľahší a aj lacnejší...dakujem za typ...


  • evuska23, 15. mája 2011 o 18:52
    veľmi dobrý koláčik dneska som ho robila akurát som spravila jednu piškotu spravila s kakaom


  • violetacamorova, 24. júna 2011 o 16:44
    Poznám tento koláčik, keď sa ešte pieklo v rodine na svadby tak tento nikdy nesmel chýbať, vďaka za pripomenutie receptu.


  • cica2, 7. októbra 2011 o 22:05
    1*


  • eva53, 30. októbra 2011 o 15:04
    tak som dnes pochopila čo je prdopeč :-) super názov k super receptu


  • anina6, 11. októbra 2012 o 19:44
    ukladám a upečiem.


  • kelca, 20. októbra 2013 o 06:57
    Tak super - včera som ho vyskúšala :) bolo tak narýchlo treba upiecť nejaký fajnový koláčik :) nemala som dosť másla - tak som použila Heru - ale pre budúce pečenie doporučujem máslo - napriek tomu že Heru používam na pečenie s obľubou - tu ju málinko cítiť :) ale inak super výborný postup aj fotopostup - ďakujem za receptík :)


  • hanuska, 19. marca 2014 o 17:52
    ja hľadám recept na pravé Bratislavské rezy, kde zospodu je tiež čokoládová poleva a nie je tam rum ale citronová šťava


  • tetrisss, 19. marca 2014 o 19:56
    kuk tu 3sandra3


  • monika16021, 26. marca 2014 o 11:31
    pre hanuska: ja mám recept na pravé socialistické bratislavské rezy, tak napíš na seba email a aja ti ho pošlem.


  • monika16021, 26. marca 2014 o 11:37
    tak jednoduchšie hanuska: tu je webka kde ho nájdeš. Len použi celý citron na sirup a inak ho rob presne podľa receptu, aj maslo všľahávaj do pudingu ešte teplého a nie naopak. Nech sa vydarí. » kuchar.mojerecepty.sk/2009/11/bohate-bratislavske-rezy/...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist