Božská orechová roláda (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Je fakt božská :) Cesto je mäkké ako obláčik a krém vynikajúci.
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva.
- Ďalej pridáme mleté orechy, piškóty a rum.
- Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Cesto rozdelíme na dve polovice a rozotrieme na plech ( 30 x 40 ) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 175 °C pečieme 15 minút.
- Ešte horúce cesto preložíme s papierom na pečenie na vlhkú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier.
- Z múky, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu.
- Ďalej pridáme pomleté orechy a rum.
- Na prvý plát si natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát cesta, na ktorý natrieme zvyšok krému a zrolujeme do rolády. Vrch môžme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými orechmi. Môže sa ihneď krájať. Je neodolateľná, si myslím, že u nás už večer z nej nič neostane. Vyskúšajte ! :)