Božská orechová roláda (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Je fakt božská :) Cesto je mäkké ako obláčik a krém vynikajúci.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva.
  2. Ďalej pridáme mleté orechy, piškóty a rum.
  3. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto rozdelíme na dve polovice a rozotrieme na plech ( 30 x 40 ) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 175 °C pečieme 15 minút.
  5. Ešte horúce cesto preložíme s papierom na pečenie na vlhkú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier.
  6. Z múky, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu.
  7. Ďalej pridáme pomleté orechy a rum.
  8. Na prvý plát si natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát cesta, na ktorý natrieme zvyšok krému a zrolujeme do rolády. Vrch môžme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými orechmi. Môže sa ihneď krájať. Je neodolateľná, si myslím, že u nás už večer z nej nič neostane. Vyskúšajte ! :)