Božská orechová roláda fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 14. marca 2014
Božská orechová roláda (fotorecept)
Foto: nikola166

Je fakt božská :) Cesto je mäkké ako obláčik a krém vynikajúci.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
10 PL
1 PL
1 ČL
3 PL jemne strúhané
110 g
Krém:
3 PL
150 g
100 ml
200 g
200 g
50 ml
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme mleté orechy, piškóty a rum.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve polovice a rozotrieme na plech ( 30 x 40 ) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 175 °C pečieme 15 minút.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Ešte horúce cesto preložíme s papierom na pečenie na vlhkú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Z múky, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú kašu.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Ďalej pridáme pomleté orechy a rum.

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Na prvý plát si natrieme polovicu krému, priložíme druhý plát cesta, na ktorý natrieme zvyšok krému a zrolujeme do rolády. Vrch môžme posypať práškovým cukrom a ozdobiť celými orechmi. Môže sa ihneď krájať. Je neodolateľná, si myslím, že u nás už večer z nej nič neostane. Vyskúšajte ! :)

    Božská orechová roláda (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
takže vlastne pečieš na dvoch plechoch dve cestá?naraz?cukor tam prosím oprav v rozpise,je tam 10ks
mariaklara
orechové nemôže byť zlé (ak nemá človek alergiu), podľa mňa je orechový zákusok, či torta to najlepšie na tanieriku....:-)))) ukladám...:-)
1x ajanka
beatacsontosova
@nikola166 : dokážeš to zrolovať aj vychladnuté? so mnou sa spravidla žiadna roláda nebaví akonáhle tam ide plnka, ktorú treba dávať do vychladnutého cesta, už som skúšala všetky finty fň, akonáhle som to nechala vychladnúť tak som to už nezrolovala, vždy sa mi to polámalo :-( a bolo jedno, či som horúce dala do mokrej utierky, nechala aj s papierom na pečenie alebo bez, zrolovala či nezrolovala...
nikola166
@beatacsontosova : priznám sa, mne sa tiež málokedy podarí spraviť peknú roládu .. táto sa nepolámala, možno preto, lebo neide do cesta múka a cesto je také pružnejšie ...
kukulienka71
Tento recept bol príliš dlho v mojej KK, bola to chyba! Odporúčam každému, kto obľubuje orechy s orechami. Cesto fakt jemnulinké a krém hustý, sýty. Mne sa na niektorých miestach pri rolovaní polámala, lebo je to kusisko rolády a cesto jemné...no na chuti to neubralo, je naozaj božská. Ďakujem pekne, nech sa ti darí.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia