Bounty bonbóny

lovemuffin - fotkalovemuffin, 28. júla 2014

Dostala som pochvalu, že tieto bonbóny chutia lepšie ako bounty tyčinka. Tak neváhajte vyskúšať! (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)

20 minút
príprava

Suroviny

50 - 70 g
80 g
2 dcl
120 g
podľa chuti (alebo javorový sirup)
2 ks




Postup

  1. 1

    Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemno. V hrnci povaríme maslo s mliekom kým sa maslo celkom neroztopí. Zahustíme piškótami a kokosom, dobre vymiešame metličkou. Ak sa vám zdá cesto moc riedke, zahustíte piškótou. Nakoniec dochutíme zmes medom alebo golden syrupom, podľa toho ako sladké máte radi. Hotovú zmes vylejeme na menší plech alebo hlbšiu tácku. Takto necháme vychladnúť a na pár hodím dáme do chladničky.

  2. 2

    Keď je zmes v tenšej vrstve, rýchlejšie dostaneme požadovanú konzistenciu vhodnú na tvarovanie guliek (bude pôsobiť akoby stvrdla až obschla). Vytvarujeme guľky buď rukami alebo krásne to ide dvoma lyžičkami. Poukladáme na papier na pečenie a dáme do mrazničky, kým si pripravíme čokoládovú polevu. Buď použijete hotovú čokoládovú polevu v sáčku alebo 2 tabuľky horkej/mliečnej čokolády.

  3. 3

    Ja som použila jednu čoko na varenie horkú a jednu mliečnu. Všetku čokoládu necháme roztopiť nad parou (dva hrnce dáme na seba, v spodnom vrie voda, vo vrchnom roztápame čokoládu). Mala by byť úplne tekutá, aby sa guľky dobre namáčali. Odporúčam pridať trochu margarínu. Guľky namáčame za pomoci vidličky alebo ich napichneme na slamku. Kladieme na papier na pečenie a posýpame hneď kokosom, poleva rýchlo tuhne. Uschovávame ich v chladničke.

    Bounty bonbóny - obrázok 3

Diskusia k receptu

orchidea
Rýchle a moje obľúbené - kokosové...určite vyskúšam.
lovemuffin
@katkadca mne vyšlo 20 ks z tejto dávky, len sme ich pojedli kým som ich poukladala na tácku a odfotila :D
@jamarlen s tým bielym rumom je to dobrý nápad, najbližšie určite vyskúšam!
evanaaa
Mne sa zapáčil už len pohľad na ne, ešte som ani recept neprečítala a hneď som si ich dala do KK. máš pravdu, @lovemuffin , že sú na okamžité zjedenie.
monikaaaaaa
Výborný recept len by som sa chcela opýtať či by to šlo aj bez toho masla?? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia