Boršč s kyslou kapustou

erika182 - bez fotkyerika182, 18. júna 2014
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
150 g
50 g
50 g
50 g
1 ks
50 g
150 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Masko umyjeme, nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody do makka. Mrkvu, petrzlen a zeler ocistime a tiez nakrajame na kocky.

  2. 2

    Ocistenu cibulu nakrajame nahrubo a spenime na oleji. Potom pridame korenovu zeleninu a kratko restujeme. Podlejeme vyvarom (ak si masko uvarime popredu, mozme pouzit vyvar z neho, ak nie postaci aj bujon).

  3. 3

    Vlozime korenie a bobkovy list - idealne uzavrete v sitku, alebo zabalene v platne - aby sa dalo nasledne po dovareni vytiahnut. Nechame prevarit. Osolime.

  4. 4

    Ked zelenina zmakne pridame nahrubo nasekanu kapustu a na mensie kusky nakrajanu cervenu repu aj s nalevom. Pokial je repa tvrdsia, treba ju tam supnut skor aby stihla zmaknut. Nechame prevarit. Na zaver pridame maso, nechame este kratko povarit a borsc je hotovy.

  5. 5

    Podavame s lyzicou kyslej smotany. Dobru chut :)

Diskusia k receptu

citroen
tento boršč som už varil.Recept bol v Lidl-letáku a je fakt výborný.
terakota
No čo k tomu dodať. Tiež mám dojem, že to bolo v receptári z LIDLa. O možnosti použitia "cviklovej konzervy" z LIDLa miesto dobrého "kvasu" som upozornil vo svojom recepte na boršč. Rovnako o boršči som uviedol aj niečo v diskusii. Nie som zástancom kopírovaných receptov a očakávam na tomto plátku dobré, zaujímavé a odskúšané a patrične spracované recepty. Skôr už iba fotorecepty. Na obrázku sa toho dá ukázať viac ako popisovať, tvary vzhľad a pod.
ivka268
výborný receptík,dnes som skúsala a bol fantastický,určite nerobím naposledy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia