Boršč (fotorecept)

Boršč (fotorecept)
Foto: bendix
bendixBendix, recept pridal: 31. októbra 2010 8:53Ďalšie jeho recepty

Niekedy ma prepadne neskutočná chuť na dobrý boršč, ale prvý krát som ho robil v kotlíku...

Suroviny

12
porcií
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Dáme si variť bravčové a hovedzie mäso do osolenej vody s bobkovým listom a celým korením. Na masti, alebo oleji osmažíme cibuľku pridáme gazdovskú slaninu, koreňovú zeleninu nakrájanú na prúžky, kapustu a polovicu cvikly a cesnak, pridáme mletú papriku, čierne korenie, zalejeme vodou pridáme chilli papričky, údené rebrá a dusíme do polomeka.
Boršč (fotorecept) - obrázok 1

2

Uvarené mäso nakrájame na kocky a prihodíme k zelenine. Potom pridáme zviazané bylinky, paradajkové pyré a pred dokončení pridáme druhú polovicu cvikly a cesnak.
Boršč (fotorecept) - obrázok 2

3

Dochutíme a už len pridáme do taniera kyslú smotanu a dobrú chuť. Uvaríme ho toľko, aby sme mali aj na druhý deň, kedy je najlepší.
Boršč (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 31. októbra 2010 o 09:29
    na taký boršč sa výborne pozerá, ale ešte lepšie sa je...už v tom kotlíku vyzerá výborne...


  • klaura, 31. októbra 2010 o 09:51
    Boršč milujem ... aj teraz mám navarený za hrniec ... ale ten kotlíkový má nezameniteľnú chuť po dyme, tak isto aj guláš má celkom inú chuť keď sa robí nad ohňom ... výborný recept ...


  • marianne69, 31. októbra 2010 o 10:17
    Veru taky borscik,je mnamka,ale nikdy som ho nevarila ako kotlikovy,co je super napad....


  • marta23, 31. októbra 2010 o 10:29
    Bendix: Zo surovín receptu vypadla dôležitá cvikla. A prečo je petržlen a zeler dvakrát uvedený? Inak, boršč mám rada, varievali ho aj v závodných jedálňach.


  • benko, 31. októbra 2010 o 10:32
    Brrr, ten obrázok vyzerá ako záber z roztrhnutej priehrady v Maďarsku... Ospravedlňujem sa. V skutočnosti chcem recept veľmi pochváliť. Považujem sa za dobrého borščiara, ale tento kotlíkový nápad je geniálny!


  • tatranka, 31. októbra 2010 o 10:36
    Je to ohromná mňamka.Určite ho urobím podľa tohto návodu.No nie v kotlíku,momentálne v hrnci.Vyzerá veľmi vábivo.Priam láka na hostinku.Počkám si na teplejšie dni a určite ho takto v kotlíku urbím aj vonku,namiesto tradičného guláša.


  • ocenko, 31. októbra 2010 o 10:38
    aj ja mam velmi rada borsc ale nikdy som ho nevarila ale pre mna samu je toho vela a kolko tej cvikli tam ma byt nie je napisane uz sa nan tesim mnam


  • bendix, 31. októbra 2010 o 10:49
    na cviklu som zabudol v surovinách (je ich tam veľa) ale v popise je, ja dávam jednu stredne veľkú, a doplním ešte zelerovú a petržlenovú vňať. Aj keď ho je veľa na druhý a tretí deň je ešte lepší tak si navarte do zásoby.


  • hannah22, 31. októbra 2010 o 11:15
    veru veru dobrého boršču nikdy nieje dosť,hlavne na druhý deň, ukladám.... :))


  • gabikab, 31. októbra 2010 o 12:01
    Boršč mám veľmi rada a ten Tvoj varený v kotlíku vyzerá naozaj veľmi dobre...:-)


  • angiek, 31. októbra 2010 o 12:53
    toto je jedna z veci, co som este nikdy nevarila, zda sa mi to komplikovane a vela surovin :D ale ked mam moznost niekde to jest tak mi to strasne chuti...


  • gvozdik, 31. októbra 2010 o 19:44
    ...no mňa ruský kamaráti naučili variť Boršč trochu inak.Na receptúre si silno zakladali ,má to svoju postupnosť.Ale aj tento je isto vynikajúci ale mne tam chýba kôpor ktorý je neoddeliteľnou súčasťou.


  • coldbery, 31. októbra 2010 o 20:35
    Ja boršč ˇvariť neviem,ale tento vyzerá nádherne a manžel ho priam zbožňuje...takže ho určite vyskúšam presne podľa teba urobiť....potom sa ti pochválim ,ako dopadol....:-)))


  • olika, 1. novembra 2010 o 08:48
    Boršč mám tiež veľmi rada, ale varievam ho len v hrnci, nemám možnosť variť ho v kotlíku. Ale aj tak je to výborné jedlo!


  • fionecka, 29. novembra 2010 o 11:40
    Boršč ma naučila variť moja ukrajinská kamarátka, tak ho robím podľa originálneho receptu .. je iný, ako tento, ale náms trašne chutí .. neviem ho uvariť málo, tak ho vždy jeme tri dni, ale nikomu to neprekáža ..


  • andulka2, 1. decembra 2010 o 11:36
    nepatria do boršču aj zemiaky?


  • bendix, 5. decembra 2010 o 15:05
    Ďakujem za Vaše komentáre. Boršč samozrejme asi každý pripravuje trošku inak veď verzií je naozaj veľa. Stačí sa len pozrieť na našu kapustnicu, každý ju pripravuje inak a to nás je len niečo vyše 5 miliónov. Tak ako to asi bude v Rusku 143 mil. a na Ukrajine 46 mil. Takže niet sa čo čudovať.


  • katkamatka, 5. januára 2012 o 11:21
    Dakujem za recept, uz som ho varila 2krat a brala na lyzovacku, vzdy zozal velky uspech.pekny novy rok :)dik


  • bendix, 6. januára 2012 o 09:30
    katkamatka, som rád že Vám chutilo a tiež všetko naj v novom roku


  • enerrgizer, 2. júna 2013 o 11:33
    perfektný recept...už ho mám takmer uvarený a chutí :) nie je síce v kotlíku, ale nevadí...na záver dávam ešte kúsok čerstvého kôpru...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist