Boršč Foto: alicka80

Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.

10
porcií
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.

  2. 2

    Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.

  3. 3

    Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.

    Boršč  - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist