Boršč

Boršč
Foto: ainy
ainyAiny, recept pridal: 26. marca 2012 9:05Ďalšie jeho recepty

Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.

Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.

Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.
Boršč  - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • marianna76, 26. marca 2012 o 09:34
    krásny boršč... veľa zeleninky, mňam, tento rok zasejem viac repy... a ozaj ešte chcem poďakovať že si uviedla v diskusii link na tie fran.bagety. je to fajn, asi by som ich tak ľahko neobjavila. dík


  • afataga, 26. marca 2012 o 11:16
    vyzera fajnovo, ale ked som niekde jedla borsc tusim tam nebola klobasa, ak ho budem robit tak radsej bez klobasy


  • oldomachac, 26. marca 2012 o 13:49
    dobry den, hoci polievka je vcelku velmi vabiva, borscom by som ju nenazval, pretoze postup aj ingrediencie su dost odlisne od povodneho borscu, ale tym nechcem znizit jej kvalitu, pretoze to, co do nej mila pani dala je vsetko vysokej hodnoty, ja by ju nazval ,,Vydatna polievka podla pani AINY " dobru chut!


  • izabella929, 26. marca 2012 o 14:31
    už som ho dlho nevarila, ale ho veľmi ľúbim...) díky za inšpiráciu, práve som si priniesla hovädzie mäsko, môžem variť...


  • sjuz, 26. marca 2012 o 14:57
    Mňam, boršč milujem, ale varím zvlášť mäso a zeleninu, pretože zelenina by nemala byť uvarená do "mŕtva"...


  • ainy, 27. marca 2012 o 08:14
    ďakujem za vaše komentáre, ja sa vždy rada niečo priučím a inšpirujem....stále je čo zdokonaľovať :-)


  • sportak, 27. marca 2012 o 23:07
    Výborný a inšpirujúci rcp. Super


  • mariaklara, 28. marca 2012 o 00:33
    Výborný recept.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • isabel1, 28. marca 2012 o 13:17
    Skúsim,ešte som ho nikdy nevarila,vyzerá dobré.Jedla som ho na Ukrajine aj susedka mi ho raz ponúkla a veľmi mi chutil.Iste vyskúšam.


  • anina6, 8. októbra 2012 o 19:34
    práve zajtra ho chcem variť, tak vyskúšam tento recept.


  • risko74, 14. novembra 2012 o 00:47
    veru mnam!!zajtra to skusam varit!!


  • hanita888, 14. februára 2013 o 08:35
    Borsc vyzera naozaj dobre,ale tie suroviny, a plnka 1 a plnka dva to nemas nahodou z neakeho ineho kolaca???? ze plnka tvarohova......
    Ja ked si opisujem recept,tak najprv so popisem vsetky ingredijencie k tomu,ale podla tohoto asi tazko......asi si to tu treba opravit......


  • ainy, 14. februára 2013 o 12:34
    @hanita888 podľa popisu som nikdy nič také nerobila, to je nejaká chyba varechy...neviem ako sa to mohlo stať.....ja nepečiem vôbec....pôvodne tam bol dobrý popis...neviem čo sa stalo


  • ainy, 14. februára 2013 o 12:40
    už som kontaktovala admina, počkám a ak nie on, tak ja to opravím....niekomu možno budú tie plnky chýbať pri jeho/jej recepte



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist