Boršč

Boršč
Foto: ainy
ainyAiny, recept pridal: 26. marca 2012 9:05Ďalšie jeho recepty

Inšpirovala som sa receptom od @Amelie, keď som ho pred časom skúsila prvý krát, nikdy som už nerobila iný. Trošku si ho upravujem podľa toho, čo doma máme. Dávam ho sem preto, lebo je vynikajúci a bola by škoda, aby sa na neho zabudlo. Dúfam, že sa to takto môže.

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku.Medzitým si očistíme zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler si na hrubo nastrúhame a pridáme postupne k cibuli. Červenú kapustu si nakrájame na drobno a pokrájame si aj kyslú kapustu (šťavu z nej si necháme). Do mierne osmahnutej zeleniny pridáme hovädzie mäso a necháme dusiť. Keď je hovädzie mäsko polomäkké, pridáme k nemu bravčové mäsko.

2

Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu v celku klobásku a obe kapusty aj so šťavou z kyslej kapusty. Celé to podlejeme vodou, dokoreníme, dosolíme a pridáme podľa chuti chilli papričky. Klobásky po 40 minútach vyberieme a nakrájame na kolieska. Tie do polievky pridáme až na koniec. Polievku varíme kým červená kapusta nezmäkne. Keď sa tak stane pridáme k nej cviklu. Ja kupujem zaváranú, nakrájanú na kocky. Pridávam ju nakoniec, aby polievku ešte dochutila a aby nestratila farbu.

3

Boršč podávame s kyslou smotanou a chlebom. Mäso som použila výrez na guľáš. Máme radi koreňovú zeleninu, tak aj tej dávame viac.
Boršč  - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianna76, 26. marca 2012 o 09:34
    krásny boršč... veľa zeleninky, mňam, tento rok zasejem viac repy... a ozaj ešte chcem poďakovať že si uviedla v diskusii link na tie fran.bagety. je to fajn, asi by som ich tak ľahko neobjavila. dík


  • afataga, 26. marca 2012 o 11:16
    vyzera fajnovo, ale ked som niekde jedla borsc tusim tam nebola klobasa, ak ho budem robit tak radsej bez klobasy


  • oldomachac, 26. marca 2012 o 13:49
    dobry den, hoci polievka je vcelku velmi vabiva, borscom by som ju nenazval, pretoze postup aj ingrediencie su dost odlisne od povodneho borscu, ale tym nechcem znizit jej kvalitu, pretoze to, co do nej mila pani dala je vsetko vysokej hodnoty, ja by ju nazval ,,Vydatna polievka podla pani AINY " dobru chut!


  • izabella929, 26. marca 2012 o 14:31
    už som ho dlho nevarila, ale ho veľmi ľúbim...) díky za inšpiráciu, práve som si priniesla hovädzie mäsko, môžem variť...


  • sjuz, 26. marca 2012 o 14:57
    Mňam, boršč milujem, ale varím zvlášť mäso a zeleninu, pretože zelenina by nemala byť uvarená do "mŕtva"...


  • ainy, 27. marca 2012 o 08:14
    ďakujem za vaše komentáre, ja sa vždy rada niečo priučím a inšpirujem....stále je čo zdokonaľovať :-)


  • sportak, 27. marca 2012 o 23:07
    Výborný a inšpirujúci rcp. Super


  • mariaklara, 28. marca 2012 o 00:33
    Výborný recept.


  • isabel1, 28. marca 2012 o 13:17
    Skúsim,ešte som ho nikdy nevarila,vyzerá dobré.Jedla som ho na Ukrajine aj susedka mi ho raz ponúkla a veľmi mi chutil.Iste vyskúšam.


  • anina6, 8. októbra 2012 o 19:34
    práve zajtra ho chcem variť, tak vyskúšam tento recept.


  • risko74, 14. novembra 2012 o 00:47
    veru mnam!!zajtra to skusam varit!!


  • hanita888, 14. februára 2013 o 08:35
    Borsc vyzera naozaj dobre,ale tie suroviny, a plnka 1 a plnka dva to nemas nahodou z neakeho ineho kolaca???? ze plnka tvarohova......
    Ja ked si opisujem recept,tak najprv so popisem vsetky ingredijencie k tomu,ale podla tohoto asi tazko......asi si to tu treba opravit......


  • ainy, 14. februára 2013 o 12:34
    @hanita888 podľa popisu som nikdy nič také nerobila, to je nejaká chyba varechy...neviem ako sa to mohlo stať.....ja nepečiem vôbec....pôvodne tam bol dobrý popis...neviem čo sa stalo


  • ainy, 14. februára 2013 o 12:40
    už som kontaktovala admina, počkám a ak nie on, tak ja to opravím....niekomu možno budú tie plnky chýbať pri jeho/jej recepte



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist