Bolonské špagety

Bolonské špagety
Foto: Petr Stádník

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode za občasného miešania al dente. Vodu scedíme a špagety premiešame s olivovým olejom. Najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujeme na oleji do mäkka. Pridáme trošku cesnaku, necháme speniť a pridáme paradajkový pretlak a zľahka orestujeme. Pridáme hovädzie mäso a musíme dôkladne premiešať, aby v ragú neboli hrudky.

2

Pridáme biele víno, necháme zľahka odpariť a celé zalejeme paradajkovou omáčkou (dreňou, džúsom). Ochutíme cukrom, bylinkami, korením a osolíme. Varíme na miernom ohni aspoň 2 hodiny.

3

Nakoniec dochutíme ešte troškou cesnaku, korením a soľou. Špagety ohrejeme v sitku vo vriacej vode a odkvapkané zmiešame na panvici s ragú a nahrubo nasekanou bazalkou. Zľahka posypeme nastrúhaným parmezánom.

4

Náš tip: Stonkový zeler má oproti buľvovému zeleru malý, rozvetvený koreň, nevhodný na jedlo. Jeho stonky sa upravujú ako jemná zelenina.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist