Bolonské špagety

Bolonské špagety
Foto: Petr Stádník

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode za občasného miešania al dente. Vodu scedíme a špagety premiešame s olivovým olejom. Najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujeme na oleji do mäkka. Pridáme trošku cesnaku, necháme speniť a pridáme paradajkový pretlak a zľahka orestujeme. Pridáme hovädzie mäso a musíme dôkladne premiešať, aby v ragú neboli hrudky.

2

Pridáme biele víno, necháme zľahka odpariť a celé zalejeme paradajkovou omáčkou (dreňou, džúsom). Ochutíme cukrom, bylinkami, korením a osolíme. Varíme na miernom ohni aspoň 2 hodiny.

3

Nakoniec dochutíme ešte troškou cesnaku, korením a soľou. Špagety ohrejeme v sitku vo vriacej vode a odkvapkané zmiešame na panvici s ragú a nahrubo nasekanou bazalkou. Zľahka posypeme nastrúhaným parmezánom.

4

Náš tip: Stonkový zeler má oproti buľvovému zeleru malý, rozvetvený koreň, nevhodný na jedlo. Jeho stonky sa upravujú ako jemná zelenina.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist