Boloňské špagety podľa Natalie

namarie - fotkanamarie, 11. marca 2014
Boloňské špagety podľa Natalie
Foto: namarie

O tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem sa tu hrať na Nigellu Lawson ani na Zobraziť celý popisO tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem sa tu hrať na Nigellu Lawson ani na Gordona Ramsayho... ale takto ich robím ja a inak ich robiť ani nebudem. Dobrú chuť :))

2/3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
400 g
1 ks
6 strúčikov
1 konzerva (alebo talianske paradajky drvené)
2 ks
30 g
 (alebo eidam)




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme uvariť špagety. Ja používam vždy talianske spaghetti - odporúčam Combino - sú výborne. Po uvarení ich precedíme a polejeme 2 veľkými lyžicami olivového oleja aby sa nelepili. Premiešame a necháme odstáť.

  2. 2

    Na oleji a troche masla opražíme najemno nasekanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a mrkvu /zvyknem na koliečka - možu byť aj kocky :)/ Po 5.minutách pridáme mleté bravčové mäso.

  3. 3

    Keď mäso chytí farbu /cca po 2 min./ dolejeme paradajkovú passatu, pridáme čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak, worchest. omáčku a bazalku. Poriadne premiešame a necháme variť cca 15 až 20 minút.

  4. 4

    Keď je zmes hotová polejeme ňou špagety, posypeme ich strúhaným syrom /podľa vlastného výberu - cenovo dostupnejší je napríklad eidam, medzi tie drahšie a lepšie patrí určite parmezán, alebo prezretý kozí syr, ktorý dodá receptu nový level./ Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Bon appetit! :)

Diskusia k receptu

2010
Bolognese ? keby si bola z Vysneho Nemeckeho a nemali televiziu OK,
to kde byvas v tom Londyne ? Giorgio Locatelli by ta umlatil svojou capicu... @micanela a skus daco take napisat o bryndzovych haluskach a tu ukamenuju. Spagetti recept ,what ever, bolognese - blbost.