Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela a urobila..veľmi vhodné jedlo na Veľký piatok a ešte aj chutné...

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misy som rozbila vajce a vymiešala metličkou..pridala som za stáleho miešania horúcu vodu a vymiešala..
  2. pridala som toľko múky, aby vznilko tuhšie rezancové cesto..
  3. pridala som jednu lyžicu celého maku..
  4. všetko som zmiesila a vypracovala hladké cesto, ktoré som nechala 15.min. odpočívať..
  5. cesto som rozdelila na dve polovice a vyvaľkala na kolesá..
  6. zrolovala a krájala na širšie rezance..
  7. čakujú, pokiaľ sa mi začne vrieť v hrnci osolená voda..
  8. pripravila som si ich na tanier a šupla do vriacej vody...
  9. keď vyplávali na vrch, scedila som ich...
  10. na panvicu som dala maslo a nechala som ho roztopiť...scedené rezance som dala na maslo a pomiešala..
  11. jarnú cibuľku som pokrájala a zmiešala som ju so smotanou...
  12. už iba uložila na taniere a poprajem vám dobrú chuť...