Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela a urobila..veľmi vhodné jedlo na Veľký piatok a ešte aj chutné...
4 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy som rozbila vajce a vymiešala metličkou..pridala som za stáleho miešania horúcu vodu a vymiešala..
- pridala som toľko múky, aby vznilko tuhšie rezancové cesto..
- pridala som jednu lyžicu celého maku..
- všetko som zmiesila a vypracovala hladké cesto, ktoré som nechala 15.min. odpočívať..
- cesto som rozdelila na dve polovice a vyvaľkala na kolesá..
- zrolovala a krájala na širšie rezance..
- čakujú, pokiaľ sa mi začne vrieť v hrnci osolená voda..
- pripravila som si ich na tanier a šupla do vriacej vody...
- keď vyplávali na vrch, scedila som ich...
- na panvicu som dala maslo a nechala som ho roztopiť...scedené rezance som dala na maslo a pomiešala..
- jarnú cibuľku som pokrájala a zmiešala som ju so smotanou...
- už iba uložila na taniere a poprajem vám dobrú chuť...