BLT sendvič (fotorecept)
Autor receptu: steve025
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je
to skvelá pochúťka. Jedol som ju prvý krát v Anglicku. Rozhodol som sa vám ukázať
postup prípravy tohto jednoduchého sendviča. Dobrú chuť!
1 porcia |
10 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme tým, že si narežeme paradajku na krúžky, na jednu žemľu mi stále stačili štyri krúžky a natrháme ľadový šalát, tak podľa chuti. Na predhriatu panvicu si položíme plátky, najlepšie údenej slaniny. Počet plátkov záleží na vás. Takto ju smažíme z obidvoch strán, až kým nezozlatne.
- Medzitým, čo sa nám slaninka smaží si žemľu rozrežeme po dĺžke na polovicu. Do malej misky si dáme približne dve čajové lyžičky majolenky, štipku vegety a mletej červenej papriky a čili omáčku, ktorú dáme podľa toho ako štipľavé to chceme.
- Následne to len lyžičkou pomiešame dokopy a vznikne taká ružovkastá omáčka. Samorejme že sa dajú spraviť rôzne kombinácie. Treba skúšať!
- Slaninka sa nám dosmažila.
- Dáme ju na tanier a na jej miesto príde žemľa, ktorú položíme na panvicu tak ako je na obrázku. Trošku nám nasaje masť zo slaninky a bude viac chrumkavá na krajoch.
- Po chviľke dáme žemľu z panvice dole a jednu stranu natrieme omáčkou, ktorú sme si vyrobili, a druhú stranu natrieme troškou masla.
- Prvé "poschodie" bude tvoriť slaninka.
- Na ňu položíme krúžky paradajky.
- A nakoniec šalát a prikryjeme druhou vrchnou polovicou žemle.