BLT sendvič fotorecept

steve025 - fotkasteve025, 7. apríla 2015
BLT sendvič (fotorecept)
Foto: steve025

"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je to skvelá pochúťka. Jedol som ju prvý krát v Anglicku. Rozhodol Zobraziť celý popis"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je to skvelá pochúťka. Jedol som ju prvý krát v Anglicku. Rozhodol som sa vám ukázať postup prípravy tohto jednoduchého sendviča. Dobrú chuť!

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 dlhé tenké plátky
1 ks
1/2 ks
2 čajové lyžičky
štipka
štipka
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Začneme tým, že si narežeme paradajku na krúžky, na jednu žemľu mi stále stačili štyri krúžky a natrháme ľadový šalát, tak podľa chuti. Na predhriatu panvicu si položíme plátky, najlepšie údenej slaniny. Počet plátkov záleží na vás. Takto ju smažíme z obidvoch strán, až kým nezozlatne.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým, čo sa nám slaninka smaží si žemľu rozrežeme po dĺžke na polovicu. Do malej misky si dáme približne dve čajové lyžičky majolenky, štipku vegety a mletej červenej papriky a čili omáčku, ktorú dáme podľa toho ako štipľavé to chceme.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne to len lyžičkou pomiešame dokopy a vznikne taká ružovkastá omáčka. Samorejme že sa dajú spraviť rôzne kombinácie. Treba skúšať!

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninka sa nám dosmažila.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ju na tanier a na jej miesto príde žemľa, ktorú položíme na panvicu tak ako je na obrázku. Trošku nám nasaje masť zo slaninky a bude viac chrumkavá na krajoch.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po chviľke dáme žemľu z panvice dole a jednu stranu natrieme omáčkou, ktorú sme si vyrobili, a druhú stranu natrieme troškou masla.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvé "poschodie" bude tvoriť slaninka.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na ňu položíme krúžky paradajky.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A nakoniec šalát a prikryjeme druhou vrchnou polovicou žemle.

    BLT sendvič (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

klukodvody
No myslím ,že toto přidávám do k.k a dám k tomu i hvězdičky .Mám hrozně rád jídla ,která popírají zdravou výživu .Kus dobrého špeku ,čerstvý chléb a cibule .To je správná chlapská dieta .Máš to pěkné a bude to i dobré .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia