Slivkový koláč
Slivkový koláč

Bleskurýchly jogurtový koláč so slivkami

mycake - fotkamycake, 5. októbra 2017
Bleskurýchly jogurtový koláč so slivkami
Foto: Mycake

Tento koláčik môžete skvelo kombinovať s akýmkoľvek ovocím, ale ja mám doma práve sladučké šťavnaté slivky, takže sa ich neviem dojesť:) Koláčik je jemný, Zobraziť celý popisTento koláčik môžete skvelo kombinovať s akýmkoľvek ovocím, ale ja mám doma práve sladučké šťavnaté slivky, takže sa ich neviem dojesť:) Koláčik je jemný, chutný a hotový raz dva. Len zmiešame všetky suroviny vareškou v miske a šupneme do rúry.

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 šálky
1/2 šálky
1/2 šálky
1 šálka
1/2 šálky rozpustené (alebo olej)
1 ks
1,5 KL
2 PL
Na posýpku:
1 PL
2 PL
3 PL
10 ks
2 PL (nemusia byť)
 na vymazanie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Použila som šálku s objemom 200 ml. V miske si premiešam preosiatu múku, prášok do pečiva a cukor spolu s jogurtom. Pridám olej, mlieko a vajíčko, a ešte raz poriadne všetko spolu zamiešam.

  2. 2

    Hotové cesto roztriem na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu. Na vrch naukladám nakrájané slivky, posypem mandľovými lupienkami a zasypeme posýpkou.

  3. 3

    Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 25-30 minút podľa typu rúry do zlata.

Diskusia k receptu

haji
Bezva receptík, rychlý a vděčný! Krásné foto - slivková mandala!
drajan
mám ho v v ešte jednoduchejšej verzii... pečiem ho už 20 rokov, s rôznymi obmenami oblohy a vždy chutí báječne. Kelímok jogurtu... a ostatné ingrediencie odmeriavať kelímkom z jogurtu...1,5 kelímku polohrubá múka, pol kelímku cukor, 1 prášok do pečiva a jedno vajce. Je to na formu okrúhlu 26-28 cm... ak na veľký plech, tak veľký jogurt, všetko odmeriavať ako v prvej verzii, len pridať o jedno vajíčko viac. Je fakt výborný, nikdy nesklamal.
bubaya
Tiez ho robim uz desatrocia, miesto casti muky davam mlete orechy. Vacsinou ho dacim naplnim, lebo cesto je vlacne a chutne. Takto s ovocim a posypkou ma to nikdy nenapadlo upiect, vyborny napad. V pondelok idem slivky kupit.
evelynba
Včera upečený, výborný. Vďaka @mycake za recept. Pôvodne som chcela robiť expresný makový od @eviana , ale zistila som, že mak nie je doma :-) Nedeľa večer, slivky načistené..... tak hurá na Varechu. Tento jednoduchý a rýchly recept bol hneď na úvodnej stránke a keďže biele jogurty mám doma stále, bolo to ako na objednávku. Ešte trochu som ho zjednodušila, namiesto mlieka som dala trochu viac jogurtu a namiesto posýpky iba škoricový cukor. Aj tak je super, len nabudúce dám asi trochu menej oleja (masla). Koláčik odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia