Bleskový jablkový koláč

polovnicka - fotkapolovnicka, 19. februára 2013
10 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
150 g
2 ks
3 ks
1 dcl
1 bal.
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, postrúhané jablká, škoricu a hrozienka. Všetko zmiešame. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre (na 200 °C) 25 - 30 minút. Vychladnutý koláč pocukrujeme a nakrájame.Veľkosť môjho plechu je 40x25

  2. 2

    Na tejto fotke je robený z dvojitej dávky.. :))

    Bleskový jablkový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Poznámky : Základné cesto si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a robiť ho vo viacerých obmenách: napr. pridať za hrsť nasekaných orieškov, nasekanú čokoládu, lyžicu kakaa či rôzne kondenzované ovocie. Koláč môžete po upečení miesto klasického pocukrovania, natrieť džemom a poliať čokoládovou polevou. Cesto je rozpočítané na menší plech, preto ak chcete použiť veľký plech, množstvo ingrediencií zdvojnásobte (okrem prášku do pečiva – stačí jedno balenie, vajíčka postačia 3). Tento koláč je veľmi rýchly a nenáročný na prípravu, za 10 – 15 minút ho máte vyliaty na plechu a už sa len pečie.

Diskusia k receptu

cesminaz
vyzera velmi chutne a jemnucko,mas ho naozaj pekny.Odkladam do kk,ale tie hrozienka vynecham,nemam ich rada.
klaura
tiež mám tento recept ... je to dobrý a naozaj rýchly koláčik ... v mojom recepte nie sú hrozienka, vrch sa potrie džemom a poleje čokoládovou polevou ... :)
braxi
polovnicka...dvojitá dávka na klasický pekáč, čiže aj 2x prášok do pečiva? daj vedieť, lebo chcem vyskúšať, ďakujem
douglas
Rcp poznam, piekla som tento kolacik, bez hrozienok, top som potrela pikantnym dzemom a vrch posypala struhanym kokosom. Chutil nam, ale ja osobne mam radsej klasicky jablcnik.
polovnicka
@braxi zmenila som obrázky..na hlavnú fotku som dala foto so štandardnou dávkou, ale je v recepte..a dávam ho do menšieho pekáča 40x25,na veľkom by sa vám spravil tenký, ako na roládu...preto ak chcete na veľký pekáč,tak dajte raz toľko igrediencií..a áno 2 PDP.. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia