Bistecca alla pizzaiola (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila bravcovu svieckovicu..

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrajame asi na 3 cm medajlonky a dlanou ich jemne postlacame. Na troche oleja ich z oboch stran asi 5 minut oprazime, aby sa nam mäso uzavrelo a zostalo stavnate.
  2. Pridame pokrajanu feferonku, paradajku a par listkov bazalky. Na slabom plameni to nechame este asi 5 minut oprazat.
  3. V druhej panvici si na oleji oprazime malu cibulu, pokrajany cesnak a pridame paradajky vo vlastnej stave. (Mozeme robit vsetko aj v jednej panvici, ale mäso vyberieme a nechame v teple.)
  4. Nechame to spolu prevriet a pridame olivy, sardelky a kapary aj so stavou. Znova to nechame spolu prevriet, aby sa nam chute spojili.
  5. Hotovu omacku vylejeme na mäso, znova nechame prevriet, aby sa nam spojila aj s vypekom z mäsa. Na zaver vsetko dochutime este oreganom, cerstvo namletym korenim, pripadne trochou soli. So solou opatrne, pretoze kapary, sardelky, olivy su slane.
  6. Ako prilohu mozeme pouzit oprazeny baklazan
  7. a cuketu.