Bistecca alla pizzaiola (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka.
Ja som tenoraz pouzila bravcovu svieckovicu..
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrajame asi na 3 cm medajlonky a dlanou ich jemne postlacame.
Na troche oleja ich z oboch stran asi 5 minut oprazime, aby sa nam mäso uzavrelo a zostalo stavnate.
- Pridame pokrajanu feferonku, paradajku a par listkov bazalky.
Na slabom plameni to nechame este asi 5 minut oprazat.
- V druhej panvici si na oleji oprazime malu cibulu, pokrajany cesnak a pridame paradajky vo vlastnej stave.
(Mozeme robit vsetko aj v jednej panvici, ale mäso vyberieme a nechame v teple.)
- Nechame to spolu prevriet a pridame olivy, sardelky a kapary aj so stavou.
Znova to nechame spolu prevriet, aby sa nam chute spojili.
- Hotovu omacku vylejeme na mäso, znova nechame prevriet, aby sa nam spojila aj s vypekom z mäsa.
Na zaver vsetko dochutime este oreganom, cerstvo namletym korenim, pripadne trochou soli.
So solou opatrne, pretoze kapary, sardelky, olivy su slane.
- Ako prilohu mozeme pouzit oprazeny baklazan
- a cuketu.