Drobné pečivo
Drobné pečivo

Biskvitové rožteky

martamm - fotkamartamm, 29. októbra 2017
Biskvitové rožteky
Foto: martamm

Tento recept mám od mamy, ktorá tieto mäkučké rožteky piekla väčšinou na sviatky, ale hodia sa podľa mňa na akékoľvek maškrtenie ku kávičke, Zobraziť celý popisTento recept mám od mamy, ktorá tieto mäkučké rožteky piekla väčšinou na sviatky, ale hodia sa podľa mňa na akékoľvek maškrtenie ku kávičke, či len tak. Ja som troška zmenila suroviny, namiesto hladkej múky som použila špaldovú hladkú múku bielu a namiesto práškového cukru som rozmixovala trstinový cukor.

2 plechy
porcie
20+30 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
z 1/2 citróna
400 g
230 g
 na zlepovanie
 na namáčanie končekov - nemusí byť
1 k




Postup

  1. 1

    Celé vajcia, žĺtky, vanilkový cukor a rozmixovaný trstinový cukor vyšľaháme do peny, potom po lyžiciach vmiesime múku s práškom do pečiva, vznikne dosť lepivé cesto, ktoré dáme najlepšie na noc do chladničky (mininálne 1 - 3 hodiny).

    Biskvitové rožteky - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň odoberáme z cesta cca 10 gr kúsky, z ktorých na pomúčenej doske ušúľame valčeky, ukladáme na papier na pečenie do tvaru podkovičiek alebo paličiek. Pečieme pri 190 st. Celzia doružova, cca 15 minút, treba sledovať, aby nezhnedli. Zlepíme redším marhuľovým lekvárom. Po stuhnutí lekváru môžeme, ale nemusíme končeky namočiť do horkej čokolády. Rožteky sú na druhý deň mäkkučké, vydržia aj dva týždne, samozrejme, pokiaľ ich hneď neskonzumujete.

    Biskvitové rožteky - obrázok 2

Diskusia k receptu

cesminaz
Pekné rožteky,aj ja velmi rada robím so špaldovou múkou :-)
jack
Fantastické.A ako písala Monty Vianoce sa blížia...A ako ju poznám,už teraz si prezerá,čo bude piecť:-D
kucharka
Rozteky su vyborne... najskor su trochu tvrdsie, potom ale zmaknu. Niektore som zliepala dzemom a niektore nechala iba samotne.
Dakujem za recept.


luwinka
@Kucharka (21.11.2018 21:39)

Ked nabudúce budeš v čokoláde máčať rožteky , tak ich takto urob: V hrnčeku kde budeš mať roztopenú čokoládu , tak si zober ten rožtek do ruky a rovno do toho hrnčeka ponor polovicu celého rožteka a potom daj na mriežku , budeš ich mať pekne rovnomerne máčané v čokoláde aj zospodu aj zvrchu. To len tak som napísala , aby si ich mala ešte krajšie :-)
kucharka
@Luwinka , ďakujem za radu... ja viem, aj ja tak zvyčajne robievam. Len tento raz som urobila čokoládu akúsi hustú a chcela som namáčať iba trochu zvrchu, aby mi vyšlo na všetky rožky. ( sem-tam som lenivec a “flákam to”... :-) )
Pekný deň prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia