Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár z Restaurant 107 v Ostrove, 30. decembra 2014
Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Biskvit:
3 ks
2 PL
3 ks
50 g
 trocha
Plnka:
140 g
100 g
1 ČL
2 PL nakrájaná
1 PL nakrájaná
 čerstvo mleté
140 g plátky




Postup

  1. 1

    Žĺtky zmiešame s olejom, muškátovým orechom a soľou. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.

  2. 2

    Hladkú múku a prášok do pečiva zľahka primiešame do vyšľahanej hmoty. Masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky, maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.

  4. 4

    Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou hmotou, pomocou kuchynskej utierky zvinieme a necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia