Bingo rezy (fotorecept)

Autor receptu: monkkychanel

Musím povedať, že tento koláčik ma chytil "za jazyk". Tri druhy krému, šľahačka a do toho jemná pomarančová príchuť! Viac snáď dodávať nemusím.Tento koláč som našla na nejakej stránke, ale bol bez piškót so želé a je to údajne recept s chorvátskej stránky. Keď som ho robila prvý krát piškóty so želé som poukladala čokoládovou stranou nadol, ale keď som ho robila minulý týždeň ako náhradu za tortu pre hostí na birmovku mojím dcéram tak som ich uložila opačne (čokoládovou stranou nahor)

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na piškótové cesto upečieme cesto klasickým spôsobom.
  2. Pomarančový krém: sušienky rozdrobíme a zalejeme džúsom. Necháme ich postáť, aby sa roztopili. Dostaneme hustú kašu, do ktorej primiešame maslo vymiešané s cukrom.
  3. Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Odstránime z neho kôru, ktorá sa urobila na povrchu a dobre rozšľaháme šľahačom. Rozdelíme na polovicu. Maslo vyšľaháme s cukrom a rozdelíme ho tiež na polovicu. Do jednej primiešame kakao. Maslové krémy spojíme s uvarenými pudingovými. Dostaneme tak vanilkový a kakaový krém.
  4. Teraz ideme skladať koláčik. Spodný piškótový plát polejeme 150-200 ml pomarančového džúsu. Natrieme pomarančový krém. Naň poukladáme piškóty so želé zaliate čokoládou nahor, ktoré namočíme v silnej káve, natrieme vanilkový krém.(Na fotto sú síce čokoládové piškóty poukladané čokoládovou stranou nadol,sú to fotky z prvého pečenia, no keď som ho robila naposledy ukladala som ich opačne a mne sa to videlo lepšie)
  5. Teraz poukladáme na krém dlhé piškóty, ktoré sme namočili do džúsu.
  6. Zakryjeme kakaovým krémom. Na vrch natrieme dobre vyšľahanú šľahačku podľa postupu a posypeme Grankom, alebo čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Ešte jedna fotka