Bingo rezy fotorecept

monkkychanel - fotkamonkkychanel, 2. júla 2014

Musím povedať, že tento koláčik ma chytil "za jazyk". Tri druhy krému, šľahačka a do toho jemná pomarančová príchuť! Viac snáď dodávať nemusím.Tento koláč Zobraziť celý popisMusím povedať, že tento koláčik ma chytil "za jazyk". Tri druhy krému, šľahačka a do toho jemná pomarančová príchuť! Viac snáď dodávať nemusím.Tento koláč som našla na nejakej stránke, ale bol bez piškót so želé a je to údajne recept s chorvátskej stránky. Keď som ho robila prvý krát piškóty so želé som poukladala čokoládovou stranou nadol, ale keď som ho robila minulý týždeň ako náhradu za tortu pre hostí na birmovku mojím dcéram tak som ich uložila opačne (čokoládovou stranou nahor)

30
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 pl
4 pl
2 pl
1 čl
2 pl
Pomarančový krém:
150 g
200 ml (100%)
2 pl
125 g
Plnka:
3 ks (puding vanilkový)
1 l
250 g
2 pl
3 pl
Ďalej budeme potrebovať:
1 dcl (silná)
4 ks (bez cukru)
2 ks
1 l
2 ks
 100%
2 ks
4 ks (zaliaté čokoládou tzv.Jaffa piškóty)




Postup

  1. 1

    Zo surovín na piškótové cesto upečieme cesto klasickým spôsobom.

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomarančový krém: sušienky rozdrobíme a zalejeme džúsom. Necháme ich postáť, aby sa roztopili. Dostaneme hustú kašu, do ktorej primiešame maslo vymiešané s cukrom.

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Odstránime z neho kôru, ktorá sa urobila na povrchu a dobre rozšľaháme šľahačom. Rozdelíme na polovicu. Maslo vyšľaháme s cukrom a rozdelíme ho tiež na polovicu. Do jednej primiešame kakao. Maslové krémy spojíme s uvarenými pudingovými. Dostaneme tak vanilkový a kakaový krém.

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz ideme skladať koláčik. Spodný piškótový plát polejeme 150-200 ml pomarančového džúsu. Natrieme pomarančový krém. Naň poukladáme piškóty so želé zaliate čokoládou nahor, ktoré namočíme v silnej káve, natrieme vanilkový krém.(Na fotto sú síce čokoládové piškóty poukladané čokoládovou stranou nadol,sú to fotky z prvého pečenia, no keď som ho robila naposledy ukladala som ich opačne a mne sa to videlo lepšie)

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz poukladáme na krém dlhé piškóty, ktoré sme namočili do džúsu.

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme kakaovým krémom. Na vrch natrieme dobre vyšľahanú šľahačku podľa postupu a posypeme Grankom, alebo čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte jedna fotka

    Bingo rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bambulkaaa
Vyzerá super a určite aj tak chutí :) Viem že veľa gazdiniek odradí toľko surovín no keď nám má prísť návšteva vtedy chceme skoro každá vykúzliť niečo extra výnimočné či už na oko alebo na jazyk :)
ivav
musí byť vynikajúci, vyskúšame, zbohom štíhla línia, nuž čo už....
marcy
prosím,koľko vážil ? To je už ako torta .....zvyknem dať domov,potom mi návšteva volá,že veľmi potešilo :)
monkkychanel
Ďakujem za Vaše kladné ohlasy...:-)..nemusíte sa báť si ho doma urobiť, zvládne to aj začiatočníčka, nieje vôbec mastný ani presladený-skôr svieži_lahodný práve pre letné obdobie a koľko vážil? to neviem ale ťažký bol...:-) ÁNO je to taký slávnostný koláčik-či skôr Torta pretože má toľko vrstiev a je vysoký,preto som ho aj ja urobila k birmovke ako som už písala...hostia si ho pochvaľovali....,,BINGO"...:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia