Biely sneh
Autor receptu: sweetlaab
Tento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol
Récettes du Québec. Ja som namiesto masla použila menej tukový mascarpone,
namiesto hydrogénuhličitanu amónneho (E503) sódu bikarbónu a k mlieku na cesto
pridala zakysanku. Pre vanilkovú arómu som použila cukor aromatizovaný prírodnou
vanilkou a nie umelým vanilínom. Viac na
http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/white-snow-in-quebec-biely-
sneh-v.html
25 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Pre cesto, zmiešajte, vypracujte všetky ingrediencie a rozdelte zmes na 3 časti pre 3 pláty cesta. Rozvaľkajte cesto na doske. Pečte pri 150 °C po dobu 15 - 20 minút, alebo do zlatista. Buďte opatrní, udržujte bielu - zlatistú farbu pečiva (podľa možností).
- Pre krém, zmiešajte múku a cukor v mlieku a varte na miernom ohni, kým nezhustne (krémovitý). Odstránte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte mascarpone a po troške citrónovú šťavu. Krém by sa nemal rozlievať.
- Roztrite polovicu krému na prvom upečenom ceste. Pridajte druhé cesto a zvyšok krému naň roztrite. Dokončte s tretím cestom.
- Dajte do chladu a pokrájajte nasledujúci deň. Pred podávaním posypte práškovým cukrom aby sa napodobnil vzhľad snehu.
- Tiež som natrela krém na posledné cesto, ale keď som krém posypala cukrom, studený vrchný krém sa trochu popraskal.