Biely sneh

Autor receptu: sweetlaab

Tento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol Récettes du Québec. Ja som namiesto masla použila menej tukový mascarpone, namiesto hydrogénuhličitanu amónneho (E503) sódu bikarbónu a k mlieku na cesto pridala zakysanku. Pre vanilkovú arómu som použila cukor aromatizovaný prírodnou vanilkou a nie umelým vanilínom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/white-snow-in-quebec-biely- sneh-v.html

25
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pre cesto, zmiešajte, vypracujte všetky ingrediencie a rozdelte zmes na 3 časti pre 3 pláty cesta. Rozvaľkajte cesto na doske. Pečte pri 150 °C po dobu 15 - 20 minút, alebo do zlatista. Buďte opatrní, udržujte bielu - zlatistú farbu pečiva (podľa možností).
  2. Pre krém, zmiešajte múku a cukor v mlieku a varte na miernom ohni, kým nezhustne (krémovitý). Odstránte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte mascarpone a po troške citrónovú šťavu. Krém by sa nemal rozlievať.
  3. Roztrite polovicu krému na prvom upečenom ceste. Pridajte druhé cesto a zvyšok krému naň roztrite. Dokončte s tretím cestom.
  4. Dajte do chladu a pokrájajte nasledujúci deň. Pred podávaním posypte práškovým cukrom aby sa napodobnil vzhľad snehu.
  5. Tiež som natrela krém na posledné cesto, ale keď som krém posypala cukrom, studený vrchný krém sa trochu popraskal.