Likérové špice

Biele likérové špice (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.
  2. Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.
  3. Na upečené a vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
  4. Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.