Biela kapustnica

zemra - bez fotkyzemra, 26. novembra 2013
Biela kapustnica
Foto: zemra

rychla a hlavne chutna aj pre bezne dni nielen na vianoce

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 mg
150 g
1 ks cca 20cm
1 PL
0,5 cl
2 strúčik
3-4 PL
1 ks
1,5 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    z mleteho masa ktore sme si jemne posolili a pokorenili si pripravime gulicky vo velkosti vlasskeho orecha tieto gulicky si oprazime na oleji aby sa stiahli. pridame kvasenu kapustu klobasku vegetu a sol podla chuti mlete korenie a vsetko zalejeme vodou cca 2 litre nechame spolu varit cca 20 - 25min

  2. 2

    pripravime si creme fraiche- (je to kysla smotana 32%- 150 ml ) a rozmiesame ju v polievke nechame povarit 1-2min zatial si pripravime roztrepanu muku v troche vody ktoru vylejeme do polievky a nechame zavarit cca 3minuty podla chuti dochutime cukrom- nieje vsak podmienka DOBRU CHUT !!!!

Diskusia k receptu

luciak
My varime klasicku "cervenu", ale poznam aj tuto, viem ze sa vari napriklad v Sarisi. Ochutnala som, chutila mi.
evanaaa
Takúto smotanovú kapustu som jedla len segedínsku, ale nie bielu, všade, kde sa dá, dávam mletú papriku, aj do smotanovej. Ale ako jedlo nemusí byť zlá.
mijaita
Bílá kapustnica - zelňačka je výborná. Stačí klobása a zakysanaá smetana a brambory. Vařím takovou stejně ráda jako červenou. Zásadně BEZ vegety. K receptu @zemra - chuťově se mi nezdaji knedlíčky s klobásou dohromady.
conscientia
Bielu kapustnicu poznám od mamy - je z NM, tak ju na Vánočky robievali. Ale aj s bravčovým mäsom a sušenými slivkami a hubami. Bez mletého mäsa a klobásy a so sladkou smotanou - šľahačkou. Ja ju osobne mám veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia