Jahodový koláč
Bezvaječný jahodový koláčik ku káve
Autor receptu: cobra
Veľmi vhodná alternatíva sviežeho ovocného koláča aj pre ľudí trpiacich alergiou na vajíčka a orechy, ktoré sú nahradené kokosom.
Vajíčka sa nahrádzajú mliekom a tukom.
Cesto je aj napriek tomu krehké a vynikajúce.
Vyskúšajte, iste Vám bude chutiť.
60 minút príprava |
25 - 40 minút na 180 °C |
Postup
- Z polohrubej múky, kryštálového cukru, kypriaceho prášku, kokosovej múčky, masla, vanilkového cukru a rumu vypracujeme posýpku.
Z posýpky oddelíme 1/3, ktorú odložíme bokom.
- Do ostatnej posýpky pridáme mlieko a vypracujeme tuhé cesto.
Na plech vymastený maslom, jemne vysypaný múkou, rovnomerne
rukou roztlačíme cesto.
- Na pripravené cesto poukladáme čerstvé jahody nakrájané na štvrtiny,
zasypeme zostávajúcou posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C
cca 25-40 minút. Čas pečenia závisí od typu rúry.
- Hotový koláčik podávame ku káve, môžeme ho dozdobiť podľa chuti
šľahačkou, kyslou smotanou alebo zmrzlinou.