Bezmúčna vianočná torta

kucharpepe - fotkakucharpepe, 22. decembra 2014

Vôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú Zobraziť celý popisVôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú a šťavnatú tortu. Verím, že si pochutíte aj Vy. <br />Viac na <a href="www.facebook.com/kucharPepe" target="_blank">www.facebook.com/kucharPepe</a>

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
100 g
70 g
50 g
3 ks
2 ks
200 g
1 lyžička (kypriaci prášok do pečiva)
z 1 citróna
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    V miske zamiešame kakao, škoricu, kardamon a 150g mletých vlašských orechov s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté gaštanové pyré, 100g medu, 70g kokosového oleja, vajcia, pretlačené banány a jogurt. Premiešame a zmes vylejeme do Ø 20cm tortovej formy, ktorú trochu vytrieme kokosovým olejom. Pečieme pri 170ºC približne 45 minút. Korpus by mal byť šťavnatý, no nie surový

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí prekrojíme. Na plnku zmiešame mascarpone so 100g orechov,100g medu, 30g kokosového tuku a citrónovej šťavy. Natrieme na stred, vrch a po okrajoch. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobre, že jej nie je veľa, stačí úplne jeden plátok, čo sa kalórií týka:-) ale všetko samé chutné a zdraviu prospešné suroviny, mňam! @kucharpepe , prášok do pečiva je tam potrebný? Krásna fotka, máš 5*:-)
bubaya
Super recept, ukladám a upečiem na sviatky, sestra nechce nič s múkou a cukrom. Akurát nemám kokosový olej, ale dám mandľový.
Kukulienka, prášok do pečiva musí byť, aby cesto vyskočilo. S vínnym kameňom je lepšia varianta, horší je obyčajný, s fosforečnanmi.
jankaaa73
Kolacik vyzera famoozne a urcite aj velmi chuti :-) slinky sa mi zbiehaju :-), urcite vyskusam nakolko mam doma bezlepkacku :-)
kukulienka71
:-) pýtam sa preto, lebo som doteraz bola v domnení, že prášok do pečiva sa dáva do pečiva z múky:-)
aleana
krásne, musí chutiť perfektne...ukladám
marikafil
krásne a určite aj dobré, len kde kúpim gaštanové pyré bez cukru?
neposed
zdroj na to nesladene pyre by zaujimal aj mna, este som sa s takym nestretla.
eviana
Krásna inšpirácia, skvelé suroviny, nepochybne úžasná chuť ;) 5*
evanaaa
Recept sa mi páči, je to dobrý námat aj pre duabetikov s menšou úpravou....inak, gaštanové pyré bez cukru kúpite v predajniach Norbi Update, v BA je to pri Slimáku a na Karadžičovej, no možno by mohli mať aj v iných predajniach.....
používateľ nemá avatar
zuu
zuu
Vyzerá super a určite i super je. Nemáš prosím typ, kde by som kúpila nesladené gaštanové pyré? Tuším vždy som sa stretla len so sladeným. Alebo si robíš vlastné? Díky za odp! :)
ubka
@Kukulienka71 (22.12.2014 20:15)

Ivet, PDP sa dava aj tam,kde ide napr.pudingovy prasok,ale tiez napr.do cevabcici a mletych mias.Tuto tortu som robila a pamatam si,ze som dala sladene gastanove pyre a ubrala som med.Torta je dost hutna,ale chutovo vyladena.
haji
@Dogagador (26.12.2017 04:29)
Slunečnicovým, řepkovým, stolním olejem. A nebo rozpuštěným máslem ve stejné gramáži.
Jenom ne olivovým, či podobným silně armatickým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia