Bezlepkový krémeš
Bezlepkový Zlatý krémeš Liana
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Krémeš ako ho ešte nepoznáte. Jemnučká nadýchaná piškóta a skvelý Zlatý krém so Šľahačkovým potešením.
20-25 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Krém: Uvaríme puding - 0,8 l mlieka s cukrom dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté krémy, žĺtky, 3 PL múky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame až do zhustnutia. Na záver pridáme rum. Do horúceho pudingu vmiešame 50 g masla a necháme vychladnúť. 200 g zmäknutého masla vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.
- Piškótové cesto: 7 vaječných bielkov vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme Cake mix. Na koniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 °C 20 - 25 minút. Piškótu necháme vychladnúť.
- Piškótu prekrojíme na polovicu. Spodnú časť natrieme krémom. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie a natrieme na krém. Prikryjeme druhou piškótou a vrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.
- Zákusok môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou. V kréme namiesto 3 PL Cake mix, Universal mix alebo ryžovej múky použijeme 3 PL polohrubej múky. V piškóte na miesto 200 g Cake mix použijeme 200 g polohrubej múky a 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Liana.