Bezlepkový tvarohový krémovník

nanacel - fotkananacel, 8. februára 2012
Bezlepkový tvarohový krémovník
Foto: nanacel

tento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá Zobraziť celý popistento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá pripraviť aj s MinusL tvarohom, hoci ten je redší. Mlieko nahradíme pohánkovým alebo sójovým nápojom.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
220 g
125 g
1 ks
120 g
1 ks
2 ks
1 PL
1/2 čl
Plnka:
0,5 l
1 ks
500 g
150 g
1 ks
3 ks
1 dcl
1 ks
Na zapečenie:
5 ks sneh
5 PL




Postup

  1. 1

    Vymiesime si v miske cesto zo všetkých surovín. Rozotrieme ho na malý, hlboký plech, najlepšie mokrými rukami alebo stierkou. Potom v mixéri vyšľaháme všetky prísady na plnku. Pozor, puding nevaríme. Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Je to naozaj riedke, ale pečením a vychladnutím to ztuhne. Dajte piecť asi na 175stupňov C - 20 minút. Povrch začne jemne tuhnúť,cesto zčervenie a vtedy celý plech vyberte von z rúry. Vyšľahajte tuhý sneh -najskôr bielky a potom pridať cukor. Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.

Diskusia k receptu

ainy
mňamka, skúsim to aj ja :-)
teresalaura
hmm, vdaka za pripomenutie jedneho super dobreho a jednoducheho tvarohoveho "neba v gamboch"
slawi
Robievam ho tiez len s bezlepkovym listkovym cestom a viac tvarohovej plnky.Listkove u nas nie je lacny spas. Vyskusam tvoju verziu. Vyzera chutnucko :)
slawi
Nanacel, tak som vyskusala podla tvojho receptu len som nemala promix tak som dala mix c a bezlaktozovu verziu.Je to dobrotka.
slawi
Ja som nepouzila tu gumu a bolo to tiez dobre :)