Bezlepkový tvarohový koláčik

mirkatarby - fotkamirkatarby, 20. decembra 2016

Bezlepkový cheesecake pre moju bambuľku. Čo so zabudnutým tvarohom v chladničke? Veď vianočné sladkosti sú už napečené, tak aby sa do Vianoc nezjedli, treba Zobraziť celý popisBezlepkový cheesecake pre moju bambuľku. Čo so zabudnutým tvarohom v chladničke? Veď vianočné sladkosti sú už napečené, tak aby sa do Vianoc nezjedli, treba nejakú náhradu.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
500 g
200 g
3 PL
1 ks
3 ks
1 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno malej tortovej formy (24 cm) a dáme zapiecť na 10 min na 180 °C.

  2. 2

    Tvaroh, smotanu, oba druhy cukru a pol balíčka vanilkového pudingu vymiešame. Pridáme postrúhanú kôru z 1 dobre očisteného citróna a šťavu z (polovičky) citróna. Postupne zašľaháme vajíčka.

  3. 3

    Hmotu vylejeme na korpus, zarovnáme a dáme piecť na hodinu na 180 °C. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Čučoriedky z kompótu dáme na vrch koláča. Zo šťavy a zvyšnej polovice pudingu uvaríme krém, občas miešame aby vychladol a následne nalejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

haji
Hm, jsi pozorná mamina, krásný koláčik a jistě chutný, čučoriedky mám aj ja rada.
mitzy
nadherny kolacik, mnam :) hned by som si dala..
mirkatarby
Ďakujem :) Mamky chcú svojím detičkám len to najlepšie.S celiakiou sa "trápime" už 2 roky.Dcéra mi neraz vyčíta,že sa mi zas nepodaril koláč.:) Bezlepkáči vedia...Aj teraz vianočné perníčky, prvú várku sme už zjedli a včera som robila také isté a vyšli ináč.Ja vravím,že je to lotéria.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia