Bezlepkový tvarohovo-jahodový koláč

katarinka123 - fotkakatarinka123, 9. júla 2015
20
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
300 g
1 dl
0,5 dl
1 dl
300 g
Plnka:
500 ml
2 bal.
4 bal.
250 g
250 g
100 g (alebo Hera)
Poleva:
400 g
200 g




Postup

  1. 1

    cesto: z bielok sneh, žĺtka vyšľahať s cukrom do toho striedavo prilievať teple mlieko s rumom a olej, vyšľahať ,pridať muku zmiešanú s kakaom a PDP ak máte guarovu gumu môžete dať ak nie nič sa nedeje a nakoniec vareškou zľahka primiešať sneh vyliať na vymastený kokosom vysypaný plech a piecť na 180 stupňov

  2. 2

    plnka: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, zvyšok mlieka dáme variť s 2 balíčkami vanilkového cukru, do vriaceho vlejeme rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Do horúceho pudingu zašľaháme maslo. Vymiešame tvaroh s 2 balíčkami vanilkového cukru 3 lyžicami kryštálového cukru, k tvarohu primiešame mascarpone a dobre vymiešame. Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a dobre vymiešame. /podľa chuti môžete ešte dosladiť/ natrieme na koláč (ktorý sme potreli džemom) a poukladame jahody

  3. 3

    poleva: Čokoládu (dala som varovú aj mliečnu) dáme nad paru zmäknúť - rozpustiť. Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslé smotany, vymiešame - spojíme obe hmoty. Natrieme na jahody

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekný koláčik, teraz som myslela, že si robila až dva, potom som si všimla, že ten prvý je ešte pred poliatim čokopolevou. Jahody a čokoláda - záruka dobrej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia