Bezlepkový smotanový zákusok
Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusok
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Piškóta: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Hlboký plech vytrieme olejom a vysypeme Cake mix a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 10 minút.
- Stabilizátor šľahačky svieža mäta a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Vychladnutú piškótu natrieme džemom, poukladáme bezlepkové piškóty a navrstvíme mätový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Stabilizátor šľahačky smotana a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do zvyšných 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Natrieme na mätový krém a opäť necháme v chladničke.
- Poleva: Stabilizátor šľahačky svieža mäta rozmiešame v teplej vode. Bielu čokoládu spolu so smotanou zahrejeme v mikrovlnnej rúre. Zmes rozpustenej čokolády a stabilizátora svieža mäta zmiešame a precedíme cez sitko. Ihneď vylejeme na stuhnutý krém. Pripravený zákusok necháme v chladničke dobre stuhnúť.