Bezlepkový medový krémeš

veronikavari - bez fotkyveronikavari, 19. novembra 2015
15-20 minút
na 200-220 °C

Suroviny

400 g
100 g
70 g
2 pl
1 čl
2 ks
1 pl
1 l
3 ks
1 ks
3 ks
250 g
200 g
500 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Vyššie uvedené suroviny až po mlieko vypracujeme na cesto. Cesto vypracujeme a rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme a upečieme na obrátených plechoch vymastených a vysypaných múkou. Ešte horúce sa oddelia lopatkou od plechu.

  2. 2

    V časti mlieka rozhabarkujeme zlatý klas a žĺtky a vlejeme do vriaceho mlieka s vanilkovým cukrom. Uvaríme hustý krém ktorý necháme prikrytý kým nevychladne. Keď vychladne zmiešame s vymiešaným maslom (250g masla) s 200g cukru. Vyšľaháme na hladký krém a natrieme na jedno upečené cesto.

  3. 3

    Vyšľaháme hustú šľahačku ktorú natrieme na vanilkový krem. Prikryjeme druhým plátom cesta a polejeme čokoládovou polevou. Necháme odmäknúť najlepšie do druhého dňa.

    Bezlepkový medový krémeš - obrázok 3

Diskusia k receptu

slawi
Jeziiis aj ja chcem kusocek. S jizerkou som este nikdy nepiekla.
Podaril sa ti :) Sikulka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia