Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami fotorecept

nika8Nika8, 32 ročná žena, Šamorín, 29. mája 2014 17:07
Ďalšie jej recepty »

Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept)Foto: nika8

Ide o Schar recept na olivové chlebíčky. Skúšala som to tentokrát upiecť ako chlebík, resp. väčšiu bagetu. Múka Schar "Mix it! Universal" patrí medzi novšie múky a je možné ju dostať tiež na predpis (info pre celiatikov). Nám veľmi chutia, verím, že budú aj vám. :)

30 min
príprava
15 min
na 230 °C

Suroviny

300 g
1 PL
200 ml vlažná
15 g
1 ČL
1/2 ČL
 (nahrubo posekané)
 (nakrájané)

Postup prípravy

  1. 1

    Múku dáme do misky. Čerstvé droždie rozpustíme v teplej vode. Rozpustené droždie a cukor zmiešame s múkou. Necháme 10 min. odpočívať. Pridáme soľ a olej. Miesime cca 5 min. na vláčne cesto. Do cesta zamiešame sušené paradajky, olivy - príp. len jedno z toho, podľa chuti a vypracujeme žemle, bagetu, príp. chlebík.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vykysnúť. Ja nechávam kysnúť v rúre pri 40 C cca 20 min. Vykysnuté pečivo potrieme vajíčkom a môžme posypať semienkami.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 230 C. Pečivo pečieme v strednej polohe rúry 15-20 min.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť a môžme konzumovať.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist