Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Bezlepkový cheesecake

novalim - fotkanovalim, 22. júna 2018. Komerčný recept.
Bezlepkový cheesecake
Foto: novalim

Nie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete Zobraziť celý popisNie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete chcieť piecť znova.

12
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

2 balenia
50 g
500 g
2 ks
1 bal.
1/2 ks (šťava a kôra )
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Sušienky dáme do plastového sáčku, uzavrieme a napríklad pomocou valčeka na vaľkanie ich rozdrvíme na strúhanku. Potom ich zmiešame so zmäknutým maslom a pomocou obrátenej strany lyžice ich natlačíme na dno a po okrajoch (asi do výšky 1.5 – 2 cm) tortovej formy s priemerom 20 cm.

  2. 2

    Tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, šťavu a kôru z citróna a Zlatý klas zmiešame, nalejeme na sušienkové dno a dáme piecť.

  3. 3

    Základom úspechu je správna teplota. Nám sa osvedčilo piecť cheesecake pomaly a tak zaručene nepraskne. Rúru teda predhrejeme na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodinu, kým je povrch koláča na dotyk pruživý a pevný.

  4. 4

    Po dopečení necháme cheesecake úplne vychladnúť a pred podávaním ho môžeme poliať ovocnou šťavou (my sme si rozvarili a precedili za hrsť malín s trochou cukru a štipkou škorice).

Diskusia k receptu

sashan
Prosím si uviesť gramáž sušienok,keby som ich chcela nahradiť inými.Neviem totiž bez obrázku,ktoré sú Limky.
redakcia
Dobrý deň@Sashan (23.6.2018 12:44)

sušienky Limky (Limky diétne Keksy vanilkové bezlepkové) majú hmotnosť 150 g /1 balíček.
sashan
@Redakcia (23.6.2018 13:36)
Ďakujem za odpoveď,dúfam,že budem môcť použiť aj iné sušienky.Recept vyzerá výborne aj pre "lepkáčov"

redakcia
@Sashan (23.6.2018 15:31)

Určite áno, vyskúšali sme ho aj z "obyčajných" (nie bezlepkových) sušienok. Tak nech sa Vám podarí :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia